Obnova instrumentalne plošče (števci) Mercedes Benz w115...

Na oglasniku sem našel instrumentalno ploščo za Mercedes Benz W115 serijo, kot jo imam jaz…

Cena je bila v primerjavi z ebayom precej ugodna in danes sem šel po njo…na slikah na bolhi vse tipi topi, v živo pa seveda precej večja podrtija :unamused:

Ker je bila cena ugodna, sem jo vzel in sedaj sledi obnova…

Instrumentalna plošča ne bo v avtu ampak imam z njo čisto druge načrte, kakšne boste spoznali kasneje…

torej ob prihodu domov je stanje takšno (vse kar bom slikal bo slikano z iFonom tko da ni glih neka jaka kvaliteta ampak bistvo se bo vidlo…)

upam, da bo komu v pomoč če se loti podobne zadeve…

najtežje bo obnovit takšne poškodbe…

razstavljanje

gumb za nasavljanje osvetlitve oz. za dnevni števec

potenciometer za osvetltev, to bo potreboval še nekaj dodatne nežnosti da bo brezhiben :wink:

7.oktober 1972

najlepša ura :smiley: pred poliranjem

po poliranju

before and after

se nadaljuje…takoj ko bo kaj časa… :smiley:

upam da bo končni produkt podoben temu…

Huda armatura. Hecno mi je samo ker so oznake za tank 2/4 in 4/4 :slight_smile: kot da nemci nebi znali okrajsati ulomka :laughing:

ha, sploh nisem opazil pa skoraj vsak dan gledam v te števce :slight_smile: …očitno so jim res ulomki bili tuji ko so tole delali bolj logično bi bilo 4/4 , 1/2 …drugače pa mislim da se bo dala lepo porihtat, ker krom je zelo kvaliteten in se super polira, steklo je pravo steklo in ni plastika kot v novejših avtih in je tudi v dobrem stanju, rabi samo stelex in nežno krpo..plastiko bo pa verjetno kolega ki je avto ličar speglal in osvežil :wink:

ko bo gotovo pa imam eno super idejo kam in kako porabit takšno instrumentalno ploščo…

tole bi pa en nobl radio lahk naredil iz takega števca :smiley:

takole tole je postalo prav zabavno, ker me fuzbal ne zanima sem raje v času tekem v garaži :smiley:

danes je na vrsto prišel potenciometer za osvetlitev, ki je bil zlomljen na delu kjer drži krtačko…

uporabne informacije sem našel kar na /8 forumu

http://home.arcor.de/stefan12345678/strichacht/poti.html

najprej razdiranje

razmaščevanje

očiščeno

lepljenje zlomljene platike na osi…

pa še test ure, ki teče točno :smiley:

jutri pa sestavljanje in meritev če dela tako kot mora…

Kul, sva ze dva. Fuzbal je za slabiče :stuck_out_tongue:

Lepo delas, hudo bo vseskp na konc!

kak fucbal? :laughing:

števci pa bojo erotika :sunglasses:

me veseli, anti trenirkarji na kupu :laughing: bi kliknu like pa še facebooka nimam :laughing: :laughing: :laughing:

nova etapa…

dobil sem stran kjer lahko poiščeš ceno za nadomestne dele za mercedes benz vozila, v Slo na avtocommercu kjer jaz nabavljam , je cena še 30% višja kot napiše tukaj, uglavnem tale potenciometer stane samo 58€ :unamused: se pravi pri nas 75€

še stran če bo kdo kaj rabil za MB
http://et.mercedes-benz-clubs.com/search?series=&subSeries=&engine=&keywords=A0005421525&partSelection=ALL

Me pa vedno znova navduši ta stara tehnika, ko lahko z malo dobre volje in izvijačem popraviš vsako stvar! Pri novih avtih pa…obup…

torej sestavljane potenciometra
zalepljen nosilec krtačke in očiščena krtačka

dela :smiling_imp:

finished

periferija na vrsti

alles VDO oder was?

če daš neki narazen je fajn da več kako gre potem skupi :unamused:

genialni švabi so leta 68 dal med dve podložki mehko peno, da je mehak občutek ko vrtiš potenciometer…

ko sem se tega lotil nisem vedel kaj bo prišlo ven… :unamused:

prvi nanos razmaščevalca in pol svinjarije je šlo kar same dol… :slight_smile:

oprano

očiščena periferija

Ok tu imam dve vrašanji za Vas ki spremljate temo…

1.naj pustim notri takšne originalne T10 žarnice ali jih zamenjam za LED? :unamused:

1. Ali pokitam in prebarvam ohišje števca ali ga samo očistim in zaščitim? Tako da bo imel malo patine let in ne bo zgledal kot iz trgovine?

Ok sedaj pa po dremel in polirat krom :smiley:

Žarnice original, ohišje pa samo zaščitit ter očistit.

Škoda uničevat original. Boljše da zgleda old :slight_smile:

Javil bi se kot še en antifudbaler :laughing:
Torej: nikar LED žarnic! Glede barvanja pa…po slikah sodeč se meni ne zdi potrebno…

P.S. Res cool reportaža je tole :sunglasses:

torej notri bodo navadne T10 žarnice in ne bom barval plošče! Hvala, tudi sam sem se nagibal k temu…

čiščenje plošče in rezultat

en del ki ni bil tako perfect :confused: očitno drug kos plastike…

kar pa bomo seveda sanirali

pogled proti luči če je bilo vredu zaščiteno…in ja bilo je…

končano

to je rezultat današnjega dopoldneva…sedaj bo pa moralo malo počakat…je treba še kej drugega naredit…

Dobro zgleda :sunglasses:

Imajo drugače ti števci hudo ceno?

če je res lep grejo tudi po 150- 200€

http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=w115+kombiinstrument&_sacat=See-All-Categories

zelo iskane so pa tudi te ure, ki so na sredini, ampak večinoma niso točne ali pa ne delajo, čeprav jih je enostavno za popravit…

ena tema kako se jih porihta…

http://www.strichacht-forum.de/knowhow-v2/index.php?title=Reparatur_der_Uhr

tale ki sem ga dobil jaz je bil res bolj bogi in nebi dosegel neke visoke cene..se pa da zrihtat, drugače ga boš pa težko našel pri nas..tale je edini ki sem ga zasledil v zadnjih letih.

počasi gre nazaj skupaj, to je to nisem je prebarval ker hočem da ostane malo patine let in zgleda letom primerno…
:arrow_right: vintage look

stekla so notri

na polovici

končano

jutri grem po nove žarnice za osvetlitev in potem preizkusim elektroniko…

drugače pa gre sedaj v izdelavo leseno ohišje kamor pride zmontiran števec, in bo služila kot ura v dnevni sobi…vse skupaj bo prikljčeno na 12V napajalnik, na zadnji strani bodo mini stikala ki bodo omogočala vklop posameznik signalov. oz. lučk na armaturki, ura bo pod stalno napetosjo, če mi pa kje uspe dobiti kontaktno ključavico pa bo služila kot glavno stikalo za vklop armature isto kot se zgodi ko obrneš ključ v avtu… :smiley:

yes projekt se nadaljuje :smiley:

danes prišla škatla z DHL-om…from ebay.de (moja mi že grozi da mi bo skrila kreditno kartico)…

v škatli še ena škatla

v tej pa tole…Blaupunkt Frankfurt

DIN konektor,kamor bo priklopljen Ipod…na to so računali že 1970ga :laughing:

vintage lautsprecher

stanje pred čiščenjem…(če bi ga prodajalec očistil in primerno slikal bi bil precej dražji…)

stanje po čiščenju…

vsaka podobnost z realnostjo je zgolj naključna :smiley: (slikca iz moje kočije )

tkole se pa sliš

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZM59PHLNZr0[/youtube]

Vse dela tipi topi, radio je bil leta 80 odmortiran iz avta in je bil od takrat v škatli..uglavnem zdej še morem nardit še ohišje kamor bom zmontiral števec, radio in zvočnik in bom imel oldschool Ipod predvajalnik z uro :smiley:

sam se res vrhunsko sliši! KU HARD :smiling_imp:

lepo lepo :sunglasses:

Hej,

kam so izginile fotke? Me čaka podoben poseg na mojem W115, pa sem želel malo pogledati…
Predvsem me muči, ker ne dela ura (lahko da je samo izklopljena:-) ).

LP w128

Bile so na shrani.si, kam so šle pa… :confused: