to bi blo zelo dobrodošlo, ja ![]()
sepravi da če je dobra barva gor jo samo zmatiraš da se prime nova barva gor, ne greš do aluminija dol brusit če prav razumem?
A peska se s korundom/peskom ali kak drug manj agresiven medij (steklo, soda,…)?
Super, to bi bilo odlično…čakamo photo story
.
potopis ni problema narest, sej ni nobene tople vode. Bom poiskal če mam kej v arhivi ker sem včasih vse slikal (doslednost).
največkrat se prebrusijo na mašino od 280-800 granulacije…torej ni zgolj matirna gobica ampak kar dostojno brušenje. Seveda kjer so kake pikice se pokita in gasa v lakirnico. Barva se mokro na mokro, ker drugače ni računice…razen če ima kdo eksplicitno željo po večjem znesku.
Peska mi z mešanico kremenčevega peska in še enega (se ne spomnem točno)…je pa glede na ostale izdelke za moje pojme najmanj škodljiv, peskana površina se da lepo brusit in polirat (ni stolčen aluminij ali prežgan kar se zgodi pri korundu/železnih kroglicah)…
![]()
takle, ker delam nekaj oldschool, je treba met tud kuliso tako za fotkat feltne ! dost je blo slikanja pred delavnico in čakanja na sončno vreme, slikanja na kartonu…skratka otroški vrtec sem prerastel, treba je pridit do konsistenčnih slik.
takle sm slikal včasih

jebemti, ka pa zdej? hja…ajd ideja. Les, laminat, tapete…(kljub prepričevanju kolegov in ostalih da naj to ne počnem)…
Kurc jst grem v akcijo.
neizkoriščen prostor na 220 cm višine sm pošvasal nosilce.

podeskal z OSB platam

začel težit anzee-tu kok pravilno osvetlit artikle

nasvet, kup 5 reflektorjev pa gasa…

in že reflektirajo

prve osvetljene slike

nč, to je bolj revščina, treba it na hard al pa domov, pohorska smreka je dala rešitev

auftragen, polieren, auftragen, polieren…jebi se majster mijagi

in prva testna fotka na novi podlagi

seveda je treba še potestirat white balance, druge kote osvetlitve,…
ampak ja, to je to kar se je dal v 2 popoldnevih pa za vikend narest.
jst zadovoljen, anzee ti pa maš kupon za malco pa per k prideš v celje ![]()
To je to. Veliko bolje, kot tiste pralne plošče ![]()
nej slabu,nej slabu ![]()
Čaki…a to boš mogu na lojtri slikat al kako ?
okrog sm si naredu podest 120 cm višine pa 2 stopnice
Sicer mam skor 2 metra višine sam sm še kr premejhn ![]()
LEPO se trudis ni kaj.
Ej kaj pa za podlago poskusi dat kak HARD brushed rosftrei al pa alu ? pa pobarvas v kako mat barvo, al pa eloksacijo, da je bolj obstojno ce ti siva ni vsec, al pa ce kontrast ne bi bil dovolj mocen..
mislim da sm z podlago končal…
problemov je blo več, npr en je ta da sem moral pazit pri vseh materialih da ma npr. feltna 10kg in če jo nagneš se povsod pozna, če jih po podlagi drajsaš…se pozna, vse kar ma odsev odpade - torej vsi laminati, ostale materiale za podlogo pa nisem testiral ker sem se moral ločit od bistva na sliki (srebrna, polirani obroči,…) in karkol “metalnega” bi prevladovalo namest blo v ozadju.
astro turf! ![]()
razen če gledaš tuje Concourse d’elegance showe, ni trava klasificirana kot Vintage ozadje
![]()
super kar se tiče ozadja!
mam pa en predlog kar se tiče osvetljitve. Mehčat jo boš moral, ker imaš močne točkovne odboje na poliranih robovih feltn, dejansk lahk prešteješ koliko lučk imaš
zelo podobne težave imajo pri fotografiranju steklenic in se najbolje rešuje s softboxi.
Torej ker si vešč DIY, nared softboxe na tako vižo: http://www.diyphotography.net/studio-photography-the-best-softbox-ever/
al pa par belih balonov napihneš, jih obesiš pred luči, pa je ![]()
ziza hvala za idejo, sem že naredil enkrat softbox na tak način, kje je ostal ne vem, bo treba še 1x.
morm še anžetovo idejo s peki papirjem probat da vidim kak bo rezultat. Neki bo nastal ![]()
sem pa še mal slikal učer, tak da mal z zamudo
Jaguar Lattice 15ke

modra mi je mal ušla izpod nadzora, ročno bo treba ostrit ker ma blazne težave fokusirat avtomatsko pri tej svetlobi, white balance bo treba še nastavt drugač, zgornja 2 reflektorja v primeru večjih srebrnih površin začneta prežigat - če zaprem zaslonko zgubim ozadje…
Lepo tole
za znano osebo nekaj sijočega

počesana z granulacijo 100

nekaj ur kasneje z 600

še nekaj ur kasneje z 2500

še 3 ![]()
jao ..ko če ovo da plati …bi rekli tam dol ![]()
zgleda top .. jih bo skoraj škoda za na avto

Kaj so to zaene feltne? Dimenzije? Moram priznati, so kar kul!
to morš pa lastnika vprašat en post nad tvojim ![]()