ima kdo kakšen nasvet ali poznanega v kakšni trgovini ki bi se mu ljubilo malo preklicat dobavitelje? seveda bi vzel par kosov da ni potem vsako leto ista zajebancija…
V kolikor ne najdeš vem da PRIMA filtri delajo po naročilu. Prineseš starega pa ti zamenjajo elemente in maš za neki časa mir. Naredijo v parih dneh odvisno od tega koliko naročil imajo.
zgleda da ga pri Mann-u ni več sem že gledal …k sreči je ta filter kot nekakšna mrežica pred oljnim filtrom in je pralen tako da se lahko opere v bencinu in je kot nov, bi pa rad imel kakšnega na zalogi ker če se ta " mrežica" poškoduje ga je treba menjat…bom preveril če se dobi kak nadomestek…
Tudi meni je to v oči padlo, za flat-tappet motorje brez nekih pretiranih odmičnih je menda to to.
Drugače pa evropsko dobavljivo sem našel samo še Valvoline VR-1 z vrednostjo zddp ki je kao ok (1300 ppm?), pa že to sem naročal iz anglije. Če bi se dalo tale Rowe dobit v nižji viskoznosti bi z veseljem probal, tako pa se zaradi svoje oversized oljne črpalke malo bojim 20w50 in noter raje vidim kaj redkejšega. S serijsko ne bi odlašal.
Sollte der Motor bereits mit synthetischen Öle betrieben worden sein
wäre auch Classic Oil 2100 SAE 15W50 (teilsynthetisch) zu empfehlen.
Zinkanteil: 1580 ppm / Phosphoranteil: 1440 ppm
Tale Nisotec kr neki brca zadnje cajte; jst sem bil z njihovim 2T Sint-om selo zadovoljen, ko sem še bil v teh vodah. Takrat je blo Motul 710 kao najboljše olje za navite zweitaktarje, potem sem pa odkril tale Nisotec in je bil pol cenejši pa za razred boljši po ISO standardu. So pa v lasti Gazproma, rafinerija je pa v Novem Sadu v Srbiji. (sem mal raziskval takrat)