Da predstavim mojo pridobitev.
Kakšne dva mesca nazaj sem si kupil eno igračo… dobesedno.
Evo tkole je zgledal, ko je bil še pri prodajalcu.
Pod pokrovom se skriva 998ccm mlinček. Imel naj bi 40 konjev, čeprav imam občutek, da niso vsi živi.
Letnik avtomobila je rahlo pod vprašajem. V prometni sicer piše da je 1971, ampak zgleda da je bolj iz osemdesetih.
Od opreme ima… hm volan in bremze
Najprej je bilo potrebno naredit en kratek vikend izlet
Potem pa sem se lotil mal prčkanja po avtu.
Začel sem na podvozju. Ker avto še ni bil dovolj nizek se ga je rahlo prizemljil.
Med posegom sem našel zelo zanimiv ležaj na zadnji roki. Seveda so se zadnje roke obnovile, ker so imele tudi nekaj lufat. Glede na ležaj je bilo lufta še malo.
Motor je malenkost lažje zadihal z stage1 kitom (drug izpuh od sesalnih kolektorjev dalje, ter drug sesalni kolektor)
Čaka se še druga 10’ platišča, drugače je pa to to.
Dobrodošel, zabavna igračka morda jo celo poznam malo, če je ta katerega imam v mislih bo verjetno držalo, da je bolj iz 80ih, pa tudi po videzu sodeč sicer pa “ušečn avtončk” 10ke bojo “klobasce”?
huda zadevšna, cel pocket rocket! Čim več brezskrbnih kilometrov
clio sodeč po tem, da je poleg minija in da ima iste bočne črte ti je tudi poznan? so tisto slučajno 7x13" intra feltne? to bi enkrat rad probal na kadettu kako mu kaj pašejo klobasice - se bi dal zment?
Pravi gokart. Zadnjič je bil en v AM, ima pa zadaj motor od hayabuse,.. mora biti kar divja zadeva. Vidim pa, da angleži dosti dajejo not C20XE-ja, to se pa da že dokaj poceni dobiti.
Clio je od kolega in mislim da ne bo problemov da probamo kako zgleda na kadetu. So pa tocno te feltne ki si jih napisal.
Kar se pa tice swapov. Vse razen mocnejsa razlicica tega motorja odpade. Me mika ali obnova tega ali pa swap na 1275ccm motor. Ostal pa bo sigurno A+ series motor, ki je trenutno notri. Nisem sicer pristas stock avtomobilov in sem siguren da bo na tej igraci marsikaj kar bo predelano ampak motor bo ostal pa “original” in rahle predelave. Avto sem kupil z namenom da se zapeljem brez skrbi na kaksno turco in odpeljem kaksen krog na racelandu (in podobno). Na tretji slik je tocno za minijem slikan rumen bavarc, ki pa je namenjen resnemu izzivljanju na stezi in ima 10x vec ponijev pod pokrovom kot mini.
sej ti swapi na miniju so meni malo mimo ..kot sem jaz spremljal je treba za oplov ali hondin motor pol avta zrezat ..zajeban projekt .. je verjetno 1,3 kar dobra odločitev
..so pa tlačli tudi turbake iz metrojev ..ne vem pa če je blok isti al je tisto že kasnejši roverjev motor
Če greš po knjigi od David Vizarda tuning A-series engine, kjer je od A do Ž razloženo kako sfrizirat te mašine naj bi z povrtanim na 1.4, sfrizirano glavo, pravo odmično in enim duplim dobu ven 130+ konjev. Puna kapa za ta avto. Te neke hajabuze in 2.0 16v so gluparija zame.
Metro turbak ima enak blok in pase v minija kot ata na mamo.
Drugace pa ja iz 1.3 bloka povrtanega na 1.4 z kaksno 7 port glavo in turbinco se da iztisnit 200plus konjev. Sam to ni moj cilj. Zaenkrat mi je zelja da bi uspel ven potegnt kaksnih 60-70 konjev. Mal je treba mislt tudi na menjalnik. Dizajniran je bil za 850ccm in tistih 30 konjev. V kombinaciji z majhno tezo in super lego na ovinkih bi bil to pravi pocket rocket, ki bi marsikomu delal tezave. Sej bomo videl na racelandu ko bo timeattack. V soboto grem vozit a nazalost ne z minijem.
Ma te nima kaj skrbet street legal scena z oldiji. Meni tudi kolesa ven gledajo skor 3 centi, da ti ne pravim o izgledu kupeja..in nikol problema
In niti slučajno ne vrtat lukn za te sportpack obrobe… Se mi zdi, da se je mini scena malo obrnila, včasih so vsi delali sportpack look, danes je pa obratno … original obrobce ali celo brez pa kule ven .. oldschool
Nekateri že veste, da je Mini na Timeattacku v motorju nekaj začelo ropotati. Po timeattacku sem domov prišel brez težav edino celo pot je bil prisoten strah kaj ropora. Upal sem da je kakšna malenkost, kar se je na koncu tudi izkazalo.
Še isti dan sem začel brskati po angleških forumih in ebayu in po cca 14 dneh našel kar sem iskal plačal ter čakal dostavo.
Že od samega začetka je bila želja po močnejši različici motorja in takole se mi je želja uresničila. 1275ccm serijski motor 1995 letnik (bojda). Še ko je bil motor na poti v Slovenijo sem se lotil avtomobila in iz njega odstranil 1.0 motor.
Novi motorčič je bil v dveh popoldnevih poooooočasnega dela vgrajen v avto in že se vozim naokoli. Razlika med 1.0 in 1.3 je kar velika. Zdej pa spet mal uživanja v vožnji, dokler je še vreme