Mercedes 406D "SEOS AFRICA"

Začelo se je ko sma z uporabnikom bltom, šla na potopisno predavanje uporabnika Fr3Ak , ki se je z Fiatom 126p odpravil na Budapest Bamako rally. Nekaj dni za tem, sma že imela tretjega člana posadke in žačeli smo z iskanjem vozila za rally Budapest Bamako 2020

Hoteli smo vozilo katero je dovolj veliko , da se v njem lahko “živi” na poti, in dovolj zanesljivo da lahko gre na konec sveta in nazaj.

Izbira je bil Mercedes 406d, letnik 69´ z 60hp motorjem in nosilnostjo do 3,5t

vizija projekta :smiley:

dostava:

realno stanje:

notranjost:

kokpit:

Alright! Se vas je že kar nekaj nabralo (Slovencev), ki boste šli 2020 tja dol. Projekt zgleda super, sicer za moj okus “preveliko” vozilo ampak glavna je dogodivščina :stuck_out_tongue: Upam, da ga zrihtate do takrat, pa ne pozabite kakšnega dodatnega kilerja vzet polek :laughing: :laughing:

Če rabiš kakšne podatke, ki jih pošlje organizator kakšen mesec pred rallyem, mi pošlji mail na zs pa ti pošljem.

Good luck boyz!

UUU zakon!
Meni so tej kombiči predelani v izi off road stil TOP :thumbup:

Korajžno na delo :smiley: Podpiramo! :smiley:

Nice :smiley:
Topšit vizija vozila :smiling_imp:
https://www.facebook.com/drobizektoafrica/
Naši pubeci so bili z letom mlajšim na tem rallyu, se splača počekirat :wink:

top! Btw, kak je plan z notranjostjo? Ostane?

Lepo. Kolko pa stane ta hec? Rally mislim.

notranjost bo rahlo predelana, saj moramo se nekam dat tretji sedež, ampak v glavnem ostane pohištvo noter.

štartnina z urejenimi vizami za 3 ljudi je cca 500€

odstranitev roofracka

da je pasal v “delavnico”

Avto je bil leta 78 homologiran v avtodom, do pred 10 let so za njega dobro skrbeli, podvozje komplet navoskano in podmazano. čakanje na prostem pa mu glih ni koristlo :slight_smile:

dodatni zračnik na strehi :angry:

najprej sem se loto odprave rje, ni najlepše, ampak bo dovolj dobro

v grobem zasčiteno

vmes se je bltom lotil prenove notranjosti

testna postavitev vrtljivih sedežev

Zakon, se bo povaljčkal ali se bo na pištolo barval?

s pištolo :smiley:

nadaljevala so se dela v notranjosti, zamenjana komplet stranica ,ki je bila poškodovana od vode in na novo naredil strop

pohištvo se je popravilo in pobarvalo v belo

vmes se je začelo delo na motorju

vodna pumpa je odpumpala svoje

drugače pa nas lahko tudi spremljte na fb strani: https://www.facebook.com/seosafrica/ in na instagramu: https://www.instagram.com/seosafrica/ :smiley:

Kakšna pa je višina v kesonu pri tej zadevi?
Čist iz firbca me zanima če ste slučajno ob iskanju vozila vrgli tudi uč na kej v stilu https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13895011 Se mi zdi kot idealna osnova za kak adventure rally! :sunglasses:
Sicer pa sam naprej s pripravami, spremljamo!

te unimogi, tudi novejši okrog 80 letnik težko dosežejo hitrost 90km/h. so pa za na teren ubitačni, inverter (8prestav - naprej-nazaj) mislim da dvojni reduktor? v glavnem ko ga daš v najpočasnejšo prestavo, lahko meriš cm premika :laughing:

naš model je srednje višine, ravno toliko je visok ,da 180cm visok človek ne more ravno stat. Pri tem pa ne pomaga 5cm debela izolacija na stropu in podu.

Problem unimogov je tudi v tem da noben nima primernega izpita, saj so po večini vozni z c ali pa izpitom za traktor. Ampak 1x še pride tudi to na vrsto :smiley:

Med obnovo notranjosti so se obnovile zavore, novi cilindri in obloge

dokončal se je strop in stenske tapete, začela se je montaža novo pobarvanih elementov.

testno položen laminat

Jutri finiširamo pod in začnemo z inštalacijo luči v bivalnem prostoru. :slight_smile:

Tegale se pa ne bo dol prodalo za letalsko karto, a? :slight_smile:

Plan ga je poslat domov

gremo dalje, zmontirani so bobni, z novimi ležaji spredaj in zadaj, ter prezračene zavore.

Posodobljena plinska napeljava za pečko, kuhalnik in hladilnik, kateri je bil deležen popravila, tako, da sedaj zagotavlja mrzlo pivo v vseh 3h možnih načinih hlajenja (plin, 12v in 220v )

test nove razsvetljave v notranjosti + na novo preoblečene ležalne pene :smiley:

naredili smo veliki servis (vsi filtri, vse tekočine, nastavitev ventilov, nova vodna pumpa, termostat, jermeni itd )

glede na stanje pred filtra je bila kr modra odločitev čiščenje tanka goriva.

sobotna delovna akija :sunglasses:

trenutno je pripravljeno za šprickit, če bo šlo vse po planu bo za vikend v novi barvi :smiley:

Lepo šipo ima :laughing: .. tako Africa style :stuck_out_tongue: