Kadett Rallye 1.1 SR Vergaser anlage oz. OHV bonbončki

Včeraj mi je pa pod roke prišla ena redkost. Gre za fergazer oz. sistem dveh fergazerjev, ki so bili vgrajeni v prvih Opel Kadett B Rallye avtih do leta 1967. Gre za dva enojna klasična solex 35 PSDI fergazerja, ki sta povezana med seboj.

Zelo zanimiva reč in zelo redka. Imam pa skoraj vse dele, manjkajo le dve povezovalni palčki in dve vzmeti. Poseben je tudi pokrov ventilov, ki ima nameščene nosilce za vzvode.

Pa še par fotk …restavriranje sledi

zakon..odličen ulov .Res že rariteta

ZAKON, upam da mi uspe kdaj realizirat to idejo an mojem R6, s tremimi fergiji :stuck_out_tongue:

A super potem si se odločil za to smer ?
Pred časom sem tud jest imel to razmišljanje da bi spravil dva solexa na 1.2 pa sem si mislil da nebi delalo, pa zgleda da..

lp

Dober ulov! Samo ti (žal) nimaš b kadetta…

In kje si to dobil, če ni skrivnost? Je bil sploh v Sloveniji kdaj kakšen rally b kadett?

Očitno so bili. Že leta nazaj je kolega, ki mi je povedal za te kose, kupil B Rally-a v popolnoma razbitem stanju. Pobral nekaj stvari dol in to je blo to.

Drugače obstaja še en srebrn rally nekje na gorenskem.

So pa teli fergiji romal sem in tja…in nazadnje pristali pri bivšemu lastniku mojega C kupeja :laughing:

Moram naročit komplet tesnil, igel in membran …in malček bo problem z filtri. Katere se ne da razdeti, ampak je treba menjat celo zadevo :confused:

Našel sem še nekaj dokumentacije glede tega:

Morda ti bo kaj pomagalo…

vsaka čast da se tako potrudiš in najdeš take “sladkorčke” od dokumentacije :slight_smile:

Z muko, a vendar se najde… Za malo starejše avte se veliko težje kaj najde, sem prečesal google in vse mogoče forume(tudi preko luže). Zdaj si moram edino presortirati vse skupaj, da ne bom iskal, ko bom kaj potreboval.

evo jes sm dons tut tega dubu :smiley: .. Mau s očetom nej bi ga prenovila..

lp

UUUU zakon, da si tole našel … ker ene dve štangici manjkata in bo treba zadevo custom narest …sam zdaj vsaj vidim kako :wink:

@žiga … kam imate še kaj kosov doma ..tesnila, membrane …

Kaj misliš za frgazar?.. Al pač tko za kkšne avte :stuck_out_tongue:… Jah kosov drgač je še ogromn..

jst pa u dojč naročam :imp:

Tadej.. mebrane nisem našel nobene.. tesnila pa sm najdu sam še 2 zase :frowning:.. lahko pa še kej poiščemče je ke kej skrit

Ekola, nekaj malega se je začelo premikati okoli fergijev …

Prvo razdrta zadeva pred čiščenjem…

škatla pred…

potem je sledilo dvo dnevno namakanje v nafti, predpranje z topilom za masti in olja, in nato še 15 min kopel v neki raztopini .. ne vem kaj, ker mi je dal en lokalni stric … baje blago in dobro očisti … nato spiranje z vodo in izpihavanje.

ekola … po čiščenju

nova tesnila … naredil sam + nove membrane

prvi fergi je sestavljen

in že celi sestav

Mogoče bo za vikend že prva testna vožnja .. čeprav bo tole še juhu za nastavit .. predvsem sinhronizacija bo zajebavala… več naslednjič

super si tole spucl :smiley: Tko isto sm jes naredu.. moj je mogoče idin mau temnejši ker sem čisto mal tut s kislino dou.. Maš mogoč še kkšne mebramce..?

super super ..prav lepo jih je za pogledat ..tesnilca pa čist profi :sunglasses:

@Žiga … če so pretemni si imel premočno razstopino ali jih preveč časa namakal ??

Evo še slikca mojga fergija :smiley:

@dejan.. mah če sm ga meu na kislini tko ene 3-4 sekunde pol pa takoj pod vodo.. ja mislm da je bla una kislina za kamne :imp: ampak sej so lepi zdej.. Ja kukr je tadej reku nastavt jh je pa z@jeb..n .. da sta obedve ploščici enak.. bomo že nastavl..

ojla. membranci sem zadnji dve dobil v copex-u …mogoče imajo še v kaki štacuni kaj :smiley:

Samo imam mal dileme, kam vse cevke priklopit … je en kup cevi … slikc ali pa navodil pa ne :smiley:

Nekaj takega se baje nahaja tudi pri meni nekje na podstresju - je imel oce takega Kadetta B, pa je menjal iz dvojnih na navadnega.. Imam pa tudi se neke knjige od Kadetta B, pa bom probal poiskati, ce je kaj literature za te fergije!
Drugace pa zelo lepo obnovljena zadeva!