Kadett C City - orangensaftwagen

Poglej malo okol ponavadi je napisano na solexih kaj točno je. Mislim da je s strani tam, kjer pride bencin na frgazer.
Drugače pa ga odšravfaj in izmeri premer obeh loput. Glede na izgled gre pa za solex didta samo ali je 32/32 ali 32/35 pa nevem.
Privoššči mu ultrazvočno kopel. Če maš kake vprašanja glede fergijev kar z besedo na dan.
Precej ljudi gre te fergije zamenjat z Weber 32/36 DGAV, ki so problem free.

Pa dej še kak steber pod avto, ker tole zgleda smrtno nevarno! :open_mouth:

Hvala FR Wolf na ponudbi, bom vsekakor še kaj vprašal med prenovo… Prvo pa bom izmeril dimenzije.

JureK, to nisem jaz postavljal in je mene tudi malo presenetilo… :smiley:

:laughing: :laughing:

Sigurno je v vagi, nima kaj bit :laughing:

“auspuff” se dela pa pr jocotu v letušu ? :smiley:

dvorišče je že od jocota :smiley: nima to kej bit dokler ne zapiha :slight_smile:

Ja, izpušni sistem mi dela Joco. Avto je zaenkrat tam prislonjen ja… :laughing:

Nerad rušim moralo, ampak v 12+ letih še nisem srečal niti enega solexa tega tipa, ki bi deloval tako kot mora… :confused: priporočam preventivno menjavo z Weberjem, ali če imaš rad nizko porabo in ti je vseen za pospeške, enojni solex z 1.6 N motorja…

@Peeping_Tom, to sem že slišal od vsakogar, s katerim sem se menil o tem projektu, tako da nekaj že bo na tem.
Sicer se tudi sam nagibam k enojnemu uplinjaču, ker je planirano, da bo avto daily…

Leži komu kakšen fergazer viška? :wink:

LP,
Gregor

Weber DGEV 32/36 je najbolj ekonomičen pri lepi vožnji, noben enogrlni solex mu ne dela konkurence. Pa pri webru imaš zaloge tudi pri višjih vrljajih, če bo kdaj ga pasalo bolj odpret :slight_smile:

Poglej čez lužo se ti webri na veliko dajejo ven in montirajo predvsem večrgli sistemi…

jst sm borih 8 let nazaj tole vozil…

http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=11682

zadeva je funkcionirala 100.000 km b.p., da ne govorimo o zlorabah in parih odprtih loncih zarad streljanja :laughing:

Jaz mam enga dvojnega DRLA 36 in enga DRLA 40, če se ti lubi tjunat in modificirat :smiley:

Tine tedva sta enostopenjska in poraba pri teh ne sme biti na prvem mestu. Dvogrlni dvostopenjski je pa ok za porabo in motorju pusti dihati pri višjih vrtljajih…

Če te bo kaj nostalgija dajala ti ga lahko takoj prodam :laughing: Sicer ni frgazarc ampak 1.4 einšpric z 1.2 menjalnikom

Pozdravljeni,

z največjim veseljem sporočam, da City živi in (zaenkrat še) presenetljivo lepo diha tudi skozi dvojnega Solexa :wink:

Avto ima še nekaj porodnih težav, npr. predelana menjalna ročica je ekstra short-shifter, izpuh je malenkost preglasen, avto pa je vpikjen na nos, zaradi teže motorja.

Naredil sem par deset kilometrov in je 100% res, da je poraba visoka - 50 smiles per gallon :laughing:

Super, zdej pa še kakšno fotko za dokaz! :smiley:

Hehe, slike ja… bom se potrudil biti čim bolj ažuren. Bom jutri poslikal… :laughing:

Glede uplinjača je tako, da štandgas laufa izjemno lepo, nizki obrati, gladko… Ko daš pa gas, se druga loputa ne odpre (vakum bi jo moral odpret), tako da trenutno je “okrnjena” konjenica. :smiley: Ampak zaenkrat bo tako ostalo, da bo prvih 1000km malo bolj nežnih.

Drugače pa… ima kdo kakšne močnejše fedre za spredaj, da gre avto nazaj na prvotno višino? Baje se dajejo notri od mercedesa… kateri model?

W123

Hvala :slight_smile: -Ima kdo par za prodati? :wink:

Mislim da je ena fedra okrog 30-40€ in iz te fedre si naredis 2 fedri za kadett-a, pa se kulturno visino bo imel :slight_smile: