kaj pa če bi pogledal za kakšnim maserati biturbotom?
zadnjič sem ga prvič v živo videl v trstu in je dost širši, kot zgleda na slikah
majka od avta, pa mašina je work of art
Maseratiji so mi hudi, nor zvok (večina), pa v tujini se dobi kej za ‘‘normaln’’ dnar. Sam ne vem, če upam.
Mašina work of art - ja, kadar dela, kadar se pa odloč ne delat, te pa je*e kot angleščina Alenkico, in to je olmoust ol d tajm. Tko vsaj pravjo, osebno poznam samo enga lastnika Maseratija, je pa tud on povedu prbližno isto zgodbo.
Biturbo coupeji so mi sicer grdi, neproporcionalni mi delujejo, 4-vratne verzije so pa že boljš, ampak jih je manj. No, sej estetika nima glavne besede, tko da to ni spet tak problem.
Majo pa praktično vsi na mobile.de sumljivo mal km…
Kakšne izkušnje, mnenja? ![]()
Bom si pa probu ta teden vzet tud čas, da v živo pogledam, kar sem do zdej našel zanimivga v Slo, tko da lahko par forumašev pričakuje moj klic. ![]()
Izza računalnika ne bom nč kupu, treba it v akcijo. ![]()
Par let nazaj sem na kratko peljal 4.18v - ne vem, ali je bila oznaka na zadku prava, saj kolikor brskam, naj bi jih bilo narejenih le 77.
Takrat sem imel turbo Twinga in Maserati mu je bil v pogledih kvalitete izdelave in zmogljivosti podrejen, zato ni naredilo klik (na zlate ure pa se ne palim
).
Sicer so mi te škatle zelo všeč, kakega starega Ghiblija ali Shamala bi takoj imel, samo ko jih muči kvaliteta izdelave in materialov (dvomim, da se kje da kupiti občutljivejši turbo avto). Primerki ki se prodajajo nimajo zastonj tako malo kilometrov.
Tko nekak, ja. ![]()
Glede na to, da nimam izkušenj z amfibijskimi vozili, a mi zna kdo iz izkušenj povedat, kako je z avti, ki so bli (delno) v vodi? Sprašujem, ker me tista E28 535i matra, pa sam rabim nekoga, da mi potrdi, da je boljš pozabit ta avto… Sej nima kakšne hude elektronike, računalnik je ostal nad vodo, ampak me skrbi že pesek (mulj), ki se bo po mojem non-stop od nekje pojavljal v tem avtu in ki je pitaj boga kam vse prišel takrat. ![]()
Smradu iz sedežev vem da se še en čas ne losaš ![]()
V avtu so navadni usnjeni zici iz E34, tko da bi jih ob nakupu itak zamenju za Recarote… ![]()
na tvojem mestu nebi tega počel, ni prvič da mu je avte zalil, tud ne deluje blagodejno da stojijo 10-15 let na travi…moje mnenje.

Že dolg mam željo po projektu z E28, 535i je že v osnovi zanimiv, relativno redek avto, zato sploh še razmišljam o tem, ampak bom počas opustu to idejo…
Safrane biturbo ni lih oldschool avto, drugač je pa kul stroj, hud sleeper
, čeprov konkretno tega izda zvok… ![]()
Drugač se je pa potencialnim kandidatom dans pridružu še Mitsubishi starion. ![]()
Še en BMW, ki je že zlo dolg na wishlisti… Prva 6ka, E24. Tale zgleda po slikah zlo zdrav, sploh glede na ceno…
Bi te zanimal BMW e23 745i turbo?
Temu avtu sem pripravljen celo spregledat, da je automatic.
Lahko več podatkov, kontakt?
Dans sem bil na Obali, šel pogledat prvo generacijo sedmice. Hvala @RutAir za kontakt. Po telefonu sem zvedel, da ma model 5 različnih E23k.
Najbolj me je zanimala 745i - to je sedmica s 3.2 turbo motorjem, skupno narejenih cca. 1800 kosov. Na žalost je matematika hitr pokazala, da se ne bo izšlo… Potem sem pogledu še ostale 4 sedmice, se pelu v 735iA in pogledu na hitro še par NK avtov, ki so stal na dvorišču.
Tole je 735iA, ki jo ma lastnik registrirano kot oldtimerja, lep avto, ampak na žalost predrag zame… ![]()

Ko sem ugotovu, da s 745i ne bo nč, sem se osredotoču na 728i z ročnim menjalnikom, (v originalu je bil sicer avtomat), s športnimi zici in relativno ugodno ceno.
Ampak je treba tud vložka kr neki…

Lastnik je bil zlo prijazen, vzel si je čas in se ukvarjal z nami, ko smo skakal po dvorišču od avta do avta kot mejhni otroci, uglavnem zlo korekten odnos, pa tud znanja mu definitivno ne manjka.
Mislm pa, da bo E23 zaenkrat ostala samo želja, ker so deli zelo dragi al pa jih sploh ni, je pa ogromno štroma v avtu in kr neki rje za sanirat. No, tok stari avti so ponavad še konkretno bolj rjavi, ampak bi blo treba kr velik evrčkov znost kleparju… Mam pa še vedno take slike v glavi, enkrat bom mogu E23 nabavt…

Tole zgleda zanimivo, a kdo pozna? ![]()
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8570252&show=1&avto=BMW%20serija%205:%20525i
Prepričan?
Vozilo nima dokumentov oziroma bi bilo potrebno narediti poizvedbo o zadnji registraciji.
Če bi bilo tako enostavno, bi to že storili.
Tisto e28-ko na avto net sem jaz sel gledat. Avto ni zate glede na to da zelis da vsaj nekaj casanni kleparskega dela. Kar se tice karoserije je tako salabajzersko popravljena, da imas 3x vec dela iz saniranjem “popravljenih” delov kot bi ti uzeli zarjeveli deli. Podna nisem gledal vendar more biti kar nekaj lukenj, ker je v notranjosti vse mokro. Sicer opreme ima kar nekaj. Usnje nevrjamem da se lahko resi z premazi ker je prevec bogi.
Edino fajn je ker imas m30 motor v osnovi in lahko brez problemov menjas na kaj vecjega od m30 motorjev. Motorja nisem prizgal, tako da nevem kaj dela in kaj ne dela.
Dragi prijatelji, že kar en čas se bremzam ampak ne gre več ![]()
Moj dedek bi v tem primeru reku:
“Ni za zamerit Hooliganu, ampak vsem drugim ki se ubadajo s to temo”
Ta tema se mi zdi zelo nepredmetna/nesmiselna, če sam ne veš niti približno kakšen avto bi hotel
potem se sploh ne loti nabave in rihtanja oldtimerja, kaj šele “project car”.
Že malo rje te odvrne od avtomobila, ti pa govoriš o projektnem avtu, to ne gre tako, oprosti ![]()
S takšni pristopom se ponavadi konča vse zapuščeno na kakšnem dvorišču…
Pa brez zamere, rad bi bil samo realen.
Zato sprašujem, ker me zanima, če je možno sploh narest prepis, papirje za E28 bi že našel kje kakšne…
Hvala ti za info. ![]()
OK, po vrsti… temo sem odprl, ker ‘‘več glav več ve,’’ verjetno nas je večina takih, ki dnevno spremljamo trg, iščemo dobro priliko itd., ampak smo - zavestno al pa ne - mal omejeni na svoje področje, na to kar poznamo. V tej temi sem že dobil par idej, tko da pomoje služi svojmu namenu.
Drugič, vem točno, kaj bi, ampak tega ni oz. se ne morem/nočem tok stegnit, zato sem odprt tud za kej novega. Če nečesa ne poznaš, ne moreš bit navdušen nad tem oz. si to želet, mogoče se bom pa prvič usedu v en avto in mi bo to to.
Tretjič, ne odvrne me ‘‘mal rje,’’ pr avtu take starosti in za tak dnar, je rja dejstvo. Neizogibno dejstvo. Ampak eno je sanirat ‘‘mal rje,’’ poflikat kakšno luknjo, odrezat prag pa našvasat novega al pa zamenjat gnil blatnik, drugo je pa, da moraš avto razstavit na prafaktorje in cel avto speskat, zaščitit in barvat, pa še obnovit celotno podvozje, ker novih delov ni oz. so cene bolane, preden sploh začneš z motorjem, notranjostjo itd. Pa bi vse to z veseljem naredu, če bi mel za to na strani dost €. In točno v tem je poanta, da ne ostane zapuščeno na dvorišču.
Sej če vam gre tema na živce, se jo lahko zaklene/zbriše, karkol, nima veze, bom tud sam našu svoj avto, je pa to lažje, če ti pomaga še cel forum oldschool navdušencev in poznavalcev… Drugač pa nimam potrebe po pozornosti pa kompleksov iz otroštva pa težav s samopodobo pa pomanjkanja spolnih aktivnosti, da rabm to temo oz. internet na splošno za dokazovanje, zdravljenje motenj in kompleksov in srečno življenje.
Z moje strani nobene zamere…
Lep pozdrav ![]()
vsak avto z 20+ let boš moral peskat - slej al prej (če ga ni že lastnik pred tabo - bo pa “peskanost” mastno zaračunal)
no, razen če ga misliš met 5 let in ga potem prodat in pustit naslednjemu lastniku, naj se ukvarja z pikicami rje, ki so/bodo zrasle v kraterje ![]()
Če je ravno papi začel…(btw, to kar si napisal, pomislim za vsako ko kliknem nove prispevke in vidim to temo…)
Na splošno se mi zdi, da na tem forumu lahko nekdo naredi hudiča pa pol iz avta in ne bo nekega odziva, ker pač uporabnik ni med “popular kids” tega foruma.
Po drugi strani pa lahko napišete 8 strani v temi “ne vem kaj si naj kupim” ali 3 strani na temo kako menjati kurčevo dihtungo na pokrovu ventilov na kadetu C, ki leži pod vsako drugo hruško! ![]()
Da pa ne omenjam kakšni avtomobili zadnje čase veljalo za cool oldschool avto… ![]()
@pero27, point je bil v tem, da me od avta ne odbije ‘‘mal rje,’’ ampak če takoj vidm, da bo treba zmetat v avto več €, kot jih mam na razpolago za cel projekt, pol se ga ne bom lotu… Živim v skladu s svojimi zmožnostmi, ne na kredit.
Dobr, pol pa zaklente to temo, nima smisla, da je slaba volja tuki, zato ker kupujem jeben avto ![]()
Hvala vsem za pomoč do zdej, par vas morm pa itak pridt še obiskat in pogledat avte. ![]()