K: project car

Kupim avto za naslednji projekt. Namen je avto šraufat, izboljševat in vozit vsaj naslednjih nekaj let. Sam se ne spomnem nč pametnega, tko da so predlogi dobrodošli, kakšn direkten link ali informacija o konkretnem avtu pa še bolj.

Kaj iščem:

• oldschool, obvezno :slight_smile:
  • čim bolj poseben, redek, zanimiv avto
  • RWD ali AWD
  • ročni menjalnik
  • v voznem stanju (oz. potrebuje samo manjša dela, da bo vozen) - vsaj tok, da zdrži zimo brez večjih del (generalka ipd.) na cesti
  • čim manj gnil (z rjo nisva prijatelja)
  • bonus točke za špero, hude športne zice in šibedah :smiley:
  • zaželjen je čim večji tuning potencial - avto bom mel dlje časa, konjev pa ni nikol dost :bulb:

Na žalost za svoje sanjske avte še nisem zrel niti po izkušnjah niti finančno, tko da iščem zanimiv avto s potencialom, da postane sanjski avto.
Budget za nakup? Ne bom fiksno določu, max. 4-mestna cifra pred decimalkami, seveda pa gremo po principu less is more. :laughing:

Let the creative juices flow…

aha ,si zbolel :laughing:

se mi je zdelo,da se z prodajo petke ni zgodba končala :sunglasses:

Se bo pa težka takole napočez odločit za naslednji avto-preveč široko si zastavil oglas hehe .. boš pa prej dobil lep,ohranjen avto z malim motorjem in navadnimi zici kot pa obratno .. :wink:

Jaz ti predlagam kako e34 :slight_smile:

Zbolel. Že zdavni, samo vedl niste. :smiley:

Nisem niti pomislu, da bi se zgodba s tem končala. Moja E34 mi je bla res všeč, še dans sem jo težko gledal v ogledalu, ko sem se odpeljal, ampak se je pokazalo, da je spodaj kr dost gnila. Seveda se da to zrihtat, ni problema, ampak končni rezultat ne bi opraviču števila ur in vloženih € v cel projekt, ker bi bla v končni fazi še zmeri ‘‘samo še ena BMW 5ka.’’ Že samo na tem forumu je par Bavarcev, k so na nivoju ohranjenosti in legendarnosti, k bi jo ta E34 težko kdaj dosegla… Da drugih znamk sploh ne omenjam. Istočasno je pa prevelika in pretežka krava za kakšno resno športno vožnjo…

Hehe, oglas je namenoma zastavljen (pre)široko. Glavni pogoji so zajeti, nisem pa hotu omejevat izbire s preveč kriteriji. Lahko dodam še, da preferiram evropsko izdelavo (ni pa to nujen pogoj)… :smiley:
Glede zadnjega stavka pa vem, zato sem pa napisal bonus točke - važn, da dobim dobro osnovo, sve ostalo lako ćemo. :slight_smile:

A veš, da pomoje to res ni bla moja zadnja E34… ampak naslednja bo mela pod havbo S38 al pa vsaj big six.
Če se bo že zdej kej našl, zakaj pa ne :wink:

Dopolnjeni pogoji :slight_smile:

Intenzivno iščem, ampak nisem našel še nč, kar bi me res prepričal… Mam pa par potencialnih kandidatov:

če iščeš velik avto z velikim motorjem imaš eno opel monzo na avtonetu .. potencial na motorju ,v tla in ene 17 gor .. ima pa vijake 5x120 ,tako da ni problem najdet kakšnih 10 colskih zverin z robom :laughing:

a si zihr da audi v8 d11 ni avto za ovinke? avto ima 2 torsen diffa.. :slight_smile:

tapravi pogon, pa v8 z skoraj 300km. se dejansko res DOBRO pelje čez ride.

Ovinki in velike krače = No Go :laughing:

Predlagam ti E30, not 2.5 24V, eno šperco , prenos minimum 3,80 ali raje 4,27 … fedre iz ebay neki najcenejšga, pa mortiče naredit v Dolštein

Pa boš imel najboljši in najhitrejši avto za tiste pare. Jaz sem s svojim na takem setupu vozil RL 53,7 , po lokalnih cestah s dobrimi semislick je imel pa tudi evo IX kar nekaj dela pred in za mano :smiling_imp: :laughing: :smiley:

1. dejstvo, 1000kg/200 hp…to je to. Kar je težje je večje, kar je lažje je dražje.
  1. dejstvo, E30 je majka avto za fun car ki lahko za mal dnarja lepo zgleda in se še lepše pelje, ravno ta motor M50/M52 pa paše ko pest na oko v to školjko.

ata OP ti je dal najbolši možen nasvet.

@DS71, raj bi lahek (manjši) avto, te moji potencialni kandidati, k sem jih nalimu, so sam odraz moje bipolarne motnje. :laughing: Bom razmislu o predlogu, mal prebral, raziskal, kr o Oplih pa res nimam nč pojma…

@Bajta, nisem vozu D11ke in ne vem iz izkušenj, ampak glede na težo, pa tud položaj motorja (v Audijih na splošno so čist preveč naprej oz. v odbijač porinjeni), dvomm, da se res dobr pelje čez ride… So mi pa oldschool Audiji überkul. :slight_smile:

@Opelpower, se čist strinjam z vsem napisanim. Tvoja bivša E30 bi mi bla zanimiva (razn, da bi mi hitr dolgčas ratal, ker je avto že narjen :smiley: ), pa se je lih prodala. Je opcija, bom pa prej probal najdt kej bl ekskluzivnega kot E30. Tud na račun kakšne sekunde na pisti. Sicer kakšen track day bo avto verjetno vidu, ampak za take stvari bom najbrž bolj uporablju drug avto.

@croma_man, točno to, eno tako razmerje bi blo idealno. Raj, da ma avto 50kg manj, kot 50 konjev več. Dodatne lipicance se zmeri da v štalco prpelat, avto na dieti držat zna bit pa večji in dražji problem. :smiley:

Enkrat ta teden grem do znanga zbiratelja BMWjev (med drugim), pr katerem so se nategnl že večji znalci od mene, da vidm, kakšn biznis lahko jz tm sklenem. :laughing: Drugač pa razmišljam, da bi za spremembo vzel avto brez propelerja na havbi, ker sem do zdej mel samo Bavarce… Sej krompir je ful dobr, sam če ga vsak dan ješ, ti kdaj tud testenine zapašejo. :smiley:

Alfa/Fiat/Lancia = No Go :laughing:

:laughing: nisem pomislu, kako to izpade.

Slabe so šanse, da bo “testenina.” Ferdjoti in Lamboti ne pašejo v budget, no go-ji mi niso preveč zanimivi, edin Maserati še ostane… Bi ga mel, vsaj doklr ga ne bi polil z benzom in zažgal, ker 90% časa ne dela. :smiley:

Varianta je kakšn Anglež, ampak pol lahko pozabm na športno vožnjo (s tem budgetom), kakšn star švedski tank, al pa ostanem zvest in je Deutschland über alles. Američani majo hud sound, ampak pol odpadejo ovinki, pa še Petrolovo zlato kartico bi rabu. Stari Japsi, Sovjeti in Francozi mi ne potegnejo. Se pa pustim prepričat v kej, če bojo argumenti dobri :stuck_out_tongue:

nečeš met propelerja, pa nečeš met nč druzga ku švaba :slight_smile:
http://www.polovniautomobili.com/oglas5071180/bmw_323_e30_m3_look/
tole bejž iskat, merđoti niso za v ovinke
če pa že mora bit merđo najd pa nekje enga mercedesa w126 sec; ma vse kar bi rad, razen tega, da je letalonosilka :laughing:

Zanimivo da noben ni omenil kadeta. Ker po tujini na ghd-jih je kar nekaj raket. Lahek, rwd, edino rja

P.S. če bi zase si kakšen rwd funcar rihtal bi bila 100% e36 coupe 2.0 swapan na 2.8 in problem rešen.

@pero27, sej pravm, da se pustim prepričat v marsikej, če bojo argumenti dobri. :slight_smile: Z veseljem vzamm kej nenemškega (vse ma svoje + in -), da ne bi propelerja, sem pa napisu, ker bom na koncu itak spet točno to kupil, pa da si vsaj še teh par dni prej mečem pesek v oči in pogledam kej druzga. :smiley:
Tale E30 zgleda res dobra osnova.

@Fleko, Ople poznam sam po novejših modelih, pa ne poznam lastnika, k bi bil zadovoljen z njim. :smiley: Zgleda morm peljat eno oldschool Opelico, na tem forumu so zlo popularni avti, neki že more bit na tem. :slight_smile:
E30 in E36 sta dost očitna izbira za človeka z mojimi preferencami, bom najprej probu najdt kej bl nenavadnga. Jutr grem v candy store, mogoče se najde kšn bonbonček zame. :stuck_out_tongue:

Mau ene vosle strelate okol :smiley:

Isces oldschool, a dobivate ideje z avti letnik okol 90-95.. al pa tm okol.. to so pac trenutno zdrte pocen kante. Pac vem ker mam eno :smiley: pa sej ne recem, lustn za vozt, pocen za rihtat, itd. Sam men osebno to ni neki v oldschool duhu :laughing:
Od bemflov se IMHO konca nekje pr E21.. ajde sej tut e20 je kul, sam bl kot oldschool je to fun car, pa se ko listja in trave jih je :smiley:

Una Monza bi bla pomoje huda zadeva. Prakticno nben je nima, je oplov flagship luksuzni kupe 80tih, zna jt dobr, tehnicno tut kul… zihr te pa caka se ksno rjasto presenecenje, da ni prehitr konc :smiley:

Se podpišem pod tale Anzeetov post! Če pa iščeš nek dirkalnik letnik cca 1995 (ker je pocen pa dobr se pele :wink: ) si pa mogoče malo zgrešil forum… :frowning:
Sicer je pa moj predlog Porsche 924! :sunglasses:

Moje mnenje… Oldschool je subjektivna stvar, ni specifične letnice, do kdaj so delal old school avte oz. kdaj se je začel new school. Ne strinjam se, da je konc old school Bemflov z E21, po mojem tud npr. E30, ki nima serva, elektronike itd. spada v staro šolo. Jih je pa res kr velik še zmeri na cesti in iščem kej bolj ekskluzivnega, redkega.
Ne iščem dirkalnika, ne iščem pocen kante, v bistvu ne razumm, kako ste sploh pršli do tega? :open_mouth: Kot piše v prvem postu, iščem zanimiv avto, ki ga bom šraufu, nadgrajeval in vozil vsaj naslednjih nekaj let. Rad bi avto, ki se dobr pelje čez ovinke, to nima veze z dirkalnikom. Rad bi našu avto iz '70-ih, '80-ih, ampak ker ponudba ni lih bogata, gledam tud avte iz zgodnjih '90-ih.
Monza je dober predlog, Porsche 924 pa odličen predlog, sem jih tud sam že gledu.

Mogoče bojo stvari jutr bolj jasne, ko se vrnem iz ogleda pr zbiratelju starih avtov… Tja grem zarad old school avtov (tud po vaših kriterijih), ne dirkalnikov in pocen kant.

Sorry, zgleda se nismo čist razumeli, sam kaj ko so šli prejšnji predlogi v to smer :stuck_out_tongue:
Good luck potem!

Mel bi vse živo od avtov, staro, novo, gokarte, ladje, dirkalnike, cruiserje, pol pa znajo stvari hitr postat zakomplicirane in narobe razumljene. :smiley: Ni panike, bomo na kakšnem srečanju ob pivu vse uskladil. :wink: