Jesenska koroška 100-ka / nedelja, 11. 10. 2026 (zaenkrat)

Zaenkrat nimam še nič konkretnega v mislih, ampak tuhtam, če bi počili enkrat 100-ko še v naših koncih - da boste vi na napačni strani Trojan enkrat videli, kako je nam, ko imaš že v štartu 2+h vožnje, da sploh prideš na meeting point :cowboy_hat_face:

Torej, generalna ideja:

Štart v Mislinji, se peljemo pogledat mimo slavnega gradbišča tretje razvojne osi, kako potekajo dela :stuck_out_tongue: častni krog skozi Slovenj Gradec, potem pa proti Dravogradu, ampak gremo po drugi strani skoz Libeliče - ker sem hotel ta tour organizirat že leta 2022 ob 100letnici upora proti plebiscitu :smiley:

Nadaljujemo po Avstriji do Pliberka, pol pa lahko gremo čez Holmec (ali pa čez en drug hrib) proti Mežici in Črni (po - ne boste verjeli - obnovljeni cesti po poplavah). Iz Črne pa čez Sleme in dol proti Šoštanju.
Končamo v Velenju, recimo ob jezeru.

Vmes se pa že najde kakšna pizdarija :slight_smile:

Dajte predlagat datume, da vidim, koliko je interesentov. 10. 10. mogoče ne bi, ker je Alltagsklassiker v Grazu, razen če bi bila večina za… Generalno pa pač 1x v oktobru.

3 Likes

Bil bi čas da to že enkrat speljemo! :smiling_face_with_sunglasses:

Woohoo! Jst sem za, kadarkoli, predvsem pa čimprej!
Kr naj organizator datume predlaga :wink:

1 Like

Kaj pa pac 11.10.? :slight_smile: men bi blo to top.

1 Like

Če boste šli čez Libeliče prek na avstrijsko stran, dejte na cesti ob zadnji hiši levo (čist pred mejnim prehodom) nardit fotko kolone prosim, tam sem kadetta kupu :cowboy_hat_face:

1 Like

Ok, dobro bi se bilo izognit še kakšnim drugim furam / prireditvam, čeprav razen piston cup mislim da ni kaj v bližnji prihodnosti…

Nedelja vam verjetno bolj odgovarja? :melting_face:

Predolgo ne bi čakal, da nam ga vreme ne zaserje.

Torej, 11. 10. ni švoh, zarad mene pa lahko tud 4. 10., ali pa 18. - da imamo mal rezerve zarad vremena :slight_smile:

Super ideja!

Jaz sem drugi pa tretji vikend oktobra ziher out, sicer bi se pa z veseljem pridruzil. Sam ne se prevec ozirat, ti kr zafiksiri en datum (pa ksn backup ce bo slabo vreme) pa je… :+1:

Pridem tudi jaz :smiley: datum vseeno, 4. 10., ali pa 18. kot si napisal lahko.

Okej, let’s settle this tako, kot se spodobi :smiley:

Če ima kdo drug predlog, pa kar na dan z njim. :melting_face:

• Nedelja, 4. 10. 2026
  • Nedelja, 11. 10. 2026
  • Nedelja, 18. 10. 2026
  • Nedelja, 25. 10. 2026
0 voters

Updejtana trasa, da se lahko peljejo tudi ilegalna in pollegalna vozila :slight_smile: Itak se bo sproti prilagajalo glede na število in tehnično stanje :squinting_face_with_tongue: udeležencev :wink:

-dodan kofe pitstop pr men doma, kjer mi boste lahko pomagali tiščat Bedforda pod streho :smiley:
-dodan Ribiški dom v DRG ob hidroelektrarni na Dravi, ki utegne (odvisno od vremena) biti precej fotogenična podlaga

Zaenkrat vodi nedelja 11. 10. :slot_machine: (vaše glasbene želje pa so še odprte…),

kar je dobro, ker bo že verjetno dobro obarvano listje za kul fotke, pa še ostane dovolj časa za prestavljanje zarad vremena… :slight_smile:

3 Likes

ce obvelja 11.10. pridem, verjetno z Manto B, yeah..

a se kr fočkamo:

2 Likes

+pero27

1 Like

A se bomo kje tako ustavli, da bi lahko kaj zagrilali?

1 Like

Vprašanje na mestu :slight_smile: Ravno sem hotel vprašati, kakšen čas bi vam ustrezal?

Prezgodaj ne, ker 1) zna biti megla dopoldan in 2) morate opraviti pred odhodom še referendumsko dolžnost :smiley:

Lahko natempiramo tako, da gremo žret v Dravogradu, lahko zagrillamo kar pri meni doma :slight_smile: (to je cca slabe pol urce po štartu), ali pa na Ivarčkem jezeru. Potem od Raven naprej bo malce manj možnosti…

Torej, na dan s predlogi, ob kolikih zbor. 11.00? 12.00?

Elf o’clock, jaz osebno bi se nekam usedu pa požro v Dravogradu.

1 Like

11 se zdi super. Bi pa raj nekje zagrillal, je bolj event men :slight_smile: