Sem začetnik - moj prvi avto, dolgoletne želje katere so se končno uresničile.
Stanje vozila,
109.000km
15 let nazaj prebarvana karoserija in šašija.
100% original
notranjost neverjetno ohranjena, prva tapicirnga, radio original delujoči…
skratko avto brez napake, razno tega, da so mi bremze crknile
Plani, kpl menjava tesnil na motorju, menjalniku diferencialu. Kpl menjava zavor. Prašno peskanje in barvanje podvozja, ureditev karoserije spodaj in v notranjosti vozila, menjanje gumenih izdelkov kjer je potrebno (gumeni izdelki in žice so še vse mehke - neverjetno kakšne izdelke so delali včasih)
Včeraj sem razstavljal notranjost in že malo odstranil izolirno maso, problem v notranjosti je pri vozniku in za njemu kjer imaš pač stopala, sredina je kot nova, pod izolacijo prosti motornem prostoru me je tudi pričakalo presenečenje nedodtaknjenega z rjo . Sem kar vriskal od veselja.
Opazil sem da so čepi na podnu ali slabe kvalitete oz. slabo zadihtani. Kot je s slik razvidno je voda pronicala samo tam.
Kritično je tudi pri nosilcu kjer se privijači sedeže. Da ne govorimo o k… nosilcu za izpuh kateri je prifiksiran iz notranjosti, so ga lenuhi samo enkrat pobarvali in zaradi njega je načelo zadnji most.
14 tim podjetjem v slo sem poslal povpraševanje po ca 18 tih delih - tujine se izogibajte ker imajo cene ulalal.
Tale čičo zrihta vse, cene ima ca. 30% cenej od konkurence v SLO.
Malo dogajanja, avto praktično razstavljen na prafaktorje, deli so prišli podvozje je razstavljeno - bolj kopljem avto bolj se mi smeje glede ohranjenosti.
Vrata so praktično nova kot is fabrke, čakajo na montažo
Končno mi je vreme naklonjeno…počasi se daleč pride
je bilo pa kar dosti fretarije na avtu, praktično kar so varili je načela rja ampak vse bomo rešili