Audi Coupe GT

No par slik mojega voza.
Vse sem delal sam razen ličarije in oblazinjenja v usnje, sproti sem se tudi marsikaj naučil,
zato avto ni perfektno in profesionalno narejen. Avto sem si naredil po svojih željah in ne za
tekmovanja ali prodajo. Motorni prostor nisem razdiral, ker ga bom poštimal pri menjavi drugega agregata.

Audi Coupe GT
leto izdelave;1982
motor; 2.1(2144ccm), 96kW, S5- 10V
oprema; servo, klima, centralno zaklepanje, el.pomik stekel, el.pomik+ gretje ogledal,
gretje sedežev, meglenke, pranje žarometov, strešno okno, zeleno tonirana stekla

Par slik po prihodu domov leta 2007

Pleharija. Gepek podn sem usput dvignil, da lahko zmontioram prečno izpušni lonec

Takšen je šel od mene k ličarju

Pri ličarju v šprickitu

Spet doma

Odhod v višave

Izolacija in sestavljanje podvozja. Vse kar se je dalo zamenjat je zamenjano ostalo pa
speskano in obnovljeno.

Malo jače bremze :slight_smile: . Odzadaj po novem diski spredaj namesto 239mm sedaj 280mm diski

OLD vs NEW

Izoliranje odznotraj

Ker pod 14" felno negre 280mm disk, sem nabavil te. Kdo jih je uredil se verjetno ve :sunglasses:

Takšen je bil skoraj leto dni, noter je bil samo voznikov sedež

Nazadnje je še dobil usnje

En mali izletek

Zaenkrat je to to, dela je še kar nekaj z nekimi detajli, ampak v osnovi je vozen.
Upam da mi še letos uspe zamenjati motor.

avto je bombon :wink:

kako je pol v praksi izpadla tista predelava gewind .. špila to zdej brez problema? Ti si predelal od golfa gewinde?

Ja gewinde so ble poceni roba, te moje so za golfa 3. Predelava z moje strani je uspela in zaenkrat funkcionira,
odspredaj je vse OK ampak zadnje me pa še vedno jezijo. Na eni sliki se vidi koliko je golfov cilinder višji kot
od audija, skupna dolžina amortizerja je pa enaka. Da ni amortizer deloval na maksimumu, sem ga skrajšal za
50mm, ampak tudi vzmet je premehka in mi ga pri malo večji neravnini takoj zabija po “bumpstoperjih”.
Za odzadaj moram še natuhtat, kaj bom naredil. Moram se pozanimati za dolžino zadnjih amortizerjev od
golfa 2.

Zelo lepo! :sunglasses:
Kakšni so pa plani z motorjem?

Motor bo če bo vse posreči 1.8Turbo 20V. Se pravi agregat katerega so vgrajevali v Audi A4, A6 in VW Passat.
Rad bi komplet zamenjal z menjalnikom vred, kajti pri meni sta in motor in menjalnik znucana.
Za motor vem da je izvedljivo ga upasat, edino za menjalnik še nevem če mi bosta polosovini pasali.
Gre pa 1.8T na šrauf na moj obstoječi menjalnik, samo kaj ko je v k…u .
Tako približno to izgleda potem

jst morm priznat, men je coupe bolj ušeč k od skulla ljimuzin.

Hud je res ful! Res se boljse kot limuzina! Sam skoda za pogon :frowning:

Mu nebi kakega valja vec privoscil ko pa 4?

Jaz bi, ampak denarnica noče :slight_smile: . Ko sem potegnil črto koliko bi me prišel goli 2.2Turbo 5cil. bi za ta denar dobil
najmanj dva komplet donatorja, sicer malo ruknjena ampak imam vse na enem mestu.
Pa še pri 2.2T sem spet na 15l/100Km.
Če bi pa bil Quattro potem bi pa bil greh če nebi dal noter 2.2T R5.

pomoje bi blo vseeno boljše poštimat ta motor pa menjalnik…

Nop! Tudi ce ga porihtam ga bo se vedno zalivalo, ker je pac tako
zasnovano, ob pogledu na cene bencina pa dobim se vecji odboj.
Ti pa dam moj motor, ce ga bos rabil za dele.

mah nevem, meni moj porabi od 7 do 10, več ne. na relacije je prav šparovček…

Imas lepo porabo, pri meni se giblje od 13-16l pa to voznje
po econommetru maksimum 100kmh vecinom pa 80kmh.
Tvoj motor je sodec po stevilkah v mint stanju, verjetno je
avto imel-ima dobre lastnike.

Sam bi se isto odločil za 1.8T, pač veliko novejši motor, ni problema z deli,… Drugače pa je avto top, čestitke na obnovi! :sunglasses:

Kor sem ti že rekel. Upam da zbereš finance in nabaviš 5/4 motorja, ki ga sedaj nameravaš vtaknit notr.
Kaj pa predelava obstoječega na prisilno polnjenje ? Obnova in friziranje NA variante bi bila lahko tudi veselje.
Drugače pa avto more nekaj porabit :smiley:

Lepa obnova…prav baše mu bela barva in pa z platišči si zadel v nulo- lepa klasika res! Nič ne spremenit :wink:
Me pa zanima kdo,kje in koliko te je stalo, da si naredil novi “podn-tepih” v avtu!? Lahko mi pošlješ na ps! Hvala.
Pa veliko uživanja v vožnji ti želim :sunglasses:

Hvala. Kilometri se kar nabirajo, zamenjal sem bencin pumpo
pa malo se se poigral z vzigom in je ze pravi sparovcek, 10l/100km penzion voznje :slight_smile: .
Tepih sem krojil sam, materijal sem kupil v trgovini Lino v Mariboru pri Obiju.
Cena pa ce se se prav spomnim okrog 16€ tekoci meter. Sirok je 2m.

Zakaj bi se moral peljati na poroko z limuzino? Če se lahko z lastnim avtom, dvovratni oldiji so tudi čisto kul, pa še poceni :smiley:
Z audijem sem letos naredil skoraj 10000 km, počasi gre na zimski spanec.
Par slik z najine poroke.

Svetovno!!!
Čestitke :slight_smile:

Hehe, hude fotke! Čestitke! :smiley: