Alfa Romeo 75 v6

Pištolo za votle dele zaščitit dobiš v bauhausovem kitu priključkov za kompresor za neke sitne denarje.
Potratna je, se pa da naredit (tudi z 24l kompresorčkom) :smiley:

fino ..pa z voskom se pri takih projektih počaka do konca in se nanaša ko je avto pobarvan

Ok to finto s šobo za vosek sem tudi jaz pri sebi uporabil, me pa vseeno zanima, če se je tukaj lastnik mogoče kako drugače lotil :wink:
Pri meni je bila taka packarija da joj, barva / korroplex povsod… :laughing:

Ja pač če pred tem v delavnici nimaš epoxy premaza po tleh ali pa ploščic, imaš potem eno skrb manj, saj je barva res temeljito nanešena :smiley:

Gremo v ekstreme, meni je ratalo iz 6l kompresorjem :laughing:

@Lauko, meni ni nikoli ratalo, kadar je bila barva prisotna brez packarije naredit :laughing: Na slikah zgleda vse lepo in fino, v ozadju je pa verjetno nekaj takšnega :laughing:

ja zaščitu sm z pištolo za votle dele navrtal sem še dodatne luknje bo strani tak da so bile razporejene na 45 stopinj po šobi. Neverjetno ja kako je to dirty job… barve vsepovsod umes se ti še sname ta šlavfek pa si našpricaš v rokavico temelno itd :laughing: :laughing:

Sepravi naj z voskom počakam in ga nanesem šele ko bo avto pobarvan ?

Vsekakor počakaj

Vosek gre gor na koncu. Ko je avto pobarvan, predno sestavis podvozje.

Sepravi bom počakal z voskom mislim ga pa tako samo po votlih delih nalit, po podvozju nebo nič druga kot še en nanos body-a tam kjer je tudi tovarniško :wink:

Po spodnjem delu karoserije dam jaz tut vosek. Posebej preko sravfov, matic in zavornih cevi ter cevi za gorivo.

Eh pol se vse prime gor pa je svinjsko :stuck_out_tongue:

Ce pustis, da se vosek najprej posusi, predno gres na voznjo, pol ne. Pri meni je na podvozju vse kar je bilo povoskano se vedno cisto (in brez pikice rje) :slight_smile:

Updejt! :smiley:

Kot, da nimam dost en V6 motor :laughing: Objavljam napredek tvojega motorja :smiley:

Iz 3 motorjev, bo celo bil 1 set soliden za sestavit! Tolk dobri so V6 motorji! :laughing:

Mešana solata cilindrov in batov. So pa vsi seti na 0.10 mm lufta tako rekoč. Kar je 0.03 mm več od priporočenega maksimuma (0.069 mm).

Da se malo javim…
Prizidek je postavljen in pravtako delavnica..
Umes sem imel se en projekt z meganom ( kovan motor itd ) no sedaj je tudi ta zaključen…
Tako da se sedaj malo vec ukvarjam z 75..

Nova delavnica, 75 in še eden money eater… :smiley: O:)

Spucan blok

Ojnice

Batki

Neki delov ze caka

Narejen vozicek za spredaj da je 75 mobilna po garazi. Ustvaril nehote Reliantalfo :laughing:

Pobrusil in pobarval se je motorni prostor :D/

Očiščen poden, neki biser je namrec cel poden nasprical z voskom…Kakšna muka :unamused: :unamused: Sej pleh je biu zaščiten.. samo kaj ko se je na vosek nabralo ene pou centi praha blata in vse umazanije ](,) ](,) Medtem sma z Filipom (Killergame) skompletirala bate in ojnice ter vse pripravila za balansiranje :smiley:

Slika po naneseni prvi piksni body.a

Pred kratkim sem nabavil tudi original set super ohranjenih america felg in to 5 komadov… najbolši del vsega pa je cena: 100€ =D> =D>

poden spucan in zaščiten :smiley: :smiley:
https://youtu.be/WwVwXXXOavk

Se opravičujem za tole klobaso :smiley:

Like za delavnico in za oba projekta :clap: