Da se malo javim po dolgem času…
Podn je končan dela se na zadnjih bokih

Naročen je še ricambi originale prag ( našel po čistem naključju drag pa kot da je zlat… )
Da se malo javim po dolgem času…
Podn je končan dela se na zadnjih bokih

Naročen je še ricambi originale prag ( našel po čistem naključju drag pa kot da je zlat… )
meni se ta flikarija sicer ne dopade .. predvsem iz vidika da bi bilo z zelo malo več truda lahko to narejeno precej bolje ..ampak ok .. avto je tvoj in res je,da je nekaj dobrega dela vseeno narejenega
A to misliš poden ? nažalost se nedobi narejenih podnov… znanja da bi pa naredil vse te utore,krivine itd pa zaenkrat še ni ( mi je pa to prvi projekt na katerem se učim ) varjeno je vse rob na rob in brez prekrivanja pleha metallwork pa se tudi počasa izbolšuje…
Ps: tudi meni niso te ravne flike po podnu všeč in če pred koncem projekta zberem pogum jih porežem vn in poskusim narediti tako kot treba.. predvsem mi mankjka kakšen izkušen klepar kateri bi mi dal nekaj nasvetov kako in kaj se stvari lotit pri oblikovanju pločevine ![]()
Jst tud mislim da tistih park križev na podnu bi pa že lahko zatolkel.
Ampak je res da je tvoj avto…
ma tisto po podu ja ..n tak bavbav narest ..malo si poglej po forumu ..karoserist deli nasvete ..zastonj za tisto kar nekateri ali nočejo niti povedat ali pa zaračunajo ..pa malo domišljijo uporabi ![]()
No tkole
Veliko se je zgodilo…
školka je spremenila barvo iz modre v rdečo… ne nisem je še pobarval ampak zamenjal školko… ko sem na modri odpru obrobo se je videlo da je biu zadn konc dejansko privarjen od drugega avta… in ob meritvah ugotovljeno, da so vse točke zamaknjene… tako, da je šla v smeti in pripeljal sem si novo školko iz zadra, katera rabi res samo nekaj malega dela

začel sem odpirati motor… ugotovil nisem nič kaj dobrega
no kaj pa je za pričakovat pri 30let starem alfinem motorju
Ležaji naj bi bili menjani 10k km nazaj ( nevem če je delal to slep človek ali pa totaln šalabajzer da je to sestavil na takšno gred )

mogoče edina dobra stvar motorja… Cilindri v presenetljivo dobrem stanju glede na vse ostalo…

tako da Sem v fazi iskanja novega v6 zaradi glavne gredi ( pašejo nasrečo tudi iz alfe 166 gredi z neko manšo predelavo… )
zdej bo original motor noter? ne več od novejše alfe?
sej 12v je original… nekak sm se odloču nakoncu obdržat original motor in mu dodat nekaj bonbončkov…
Naročeni so CSC inox kolektorji portale se bodo glave… ( mogoče tudi prebrusit odmične ) da pridemo na nekih 200 dobrih konjev
tkole nekak se naj bi to slišalo ( upam da brez tistega šklopotanja xD )
https://www.youtube.com/watch?v=OQBiwdAn0nc
ko v beli maš / si mel 24v, zato prašam.
Če boš delal na tej školjki kleparijo pa moreš naredit kake utore lahko za prvo silo uporabiš topi sekač in kladivo, izmeri in zariši si kje morejo bit utori ter z malo predstave začni oblikovat recimo na ‘‘šraufštoku’’ svoj kos. Ni nekaj težko, jaz sem tudi to prvič delal na svojem in pride dovolj dobro - če daš body po podvozu zgleda original(ish). Fino rihtaj še naprej! ![]()
Tokrat sem školko zaradi časovne in prostorske stiske ( adaptiram stanovanje in dozidujem garažo ) dal v roke kleparju ![]()
Motor je bil v beli 12v kupil pa sem 24v katerega sem mislil tlačit notri ampak sem potem nekako pristal nazaj na klasiki 12v ![]()
Evo, kot pravi Dejan je vse zastonj
…
Tule so utori in krivine, je pa teh videov kot rečeno več in si jih lahko pogledaš…
http://karoserist.si/index.php?option=com_content&view=article&id=124:utori-prehodi&catid=48:starodobniktv&Itemid=113
Potrebuje pa se čas in malo domišlije…praksa in vaja pa potem prineseta vse ostalo.
Razumem pa, da če ni časa je bolje, da to naredi nekdo drug
.
Takole klepar Se je lotil dela ![]()
Prestaviti je potrebno vezno, ker je ta na rdeči desno spodaj povita in ima majhno lukno za hladilnik plava pa je iz dizlce/v6 ki ima pripravljeno za večji hladilnik

![]()
Vidim, da je neka debata okol Alf na forumu… sm tole sliko bom prlepu

To kar je imelo nekaj naslednjih modelov od alfe so samo motorji pa še te so kmalu zamenjali fiatovi ničvredni motorji zato prosim ne enačit 75 z bilo kerim novejšim FIATOM(Alfo)…
Vedno bo 75 ZADNJA PRAVA ALFA konec zgodbe… ![]()
Tole je bolj stvar debate. Se pravi sud/sprint/33 pa so bile kaj ?
Zasnovane in narejene v afriki ?
Ravno tako je bila zasnova še izpred fiatovih časov, tehnika zelo samosvoja, ker pa niso bile rwd pa niso prava alfa ?
Sud, sprint in 33 so zasnovane v Alfi še pred modelom 75 nevem kje je problem? ( sud je tudi znan da je še danes eden izmed bolših fwd avtov kar se tiče handlinga itd… ) piše samo da je 75 zadnja prava alfa z pogonom zadaj ( 50/50 razmerje teže, motor spredaj menjalnik zadaj) preden je prevzel Fiat in začel delat neke križance med Fiati in Alfami… ![]()
Prvi del paketa prispel

Kolektorje pa že nestrpno čakam
![]()
Naročil sem Ricambi originali oljno pumpo NOVO, ki me je saj po videnem zaenkrat zelo razočarala. Odlitek katastrofa (priložim slike) me pa zanima kakšno je vaše mnenje o takšni oljni… je pa to baje kar normalno pri italjanskih vozilih da so tako slabi odlitki oljne pumpe… ( tudi sam sem jih že videl )

res pa je da je to površina po kateri eden od zobnikov samo drsi, sepravi ni nobenega pritiska olja ampak samo film olja med ohišjem in zobnikom…
Ti nimaš pojma, to so talajni vse izračunali
![]()
Šalabajzerji eni ![]()
Da jih ni sram, da prodajajo take porozne ulitke. Res mi ni jasno, kako gre tole čez “quality check”. ![]()