Peeping_Tom wrote: ↑13 May 2025, 21:12
A si kaj probaval različne voltage regulatorje na cajgerjih? Ta je včas odgovoren, da tank in temp cajger delata precej po svoje, oz. tudi določa kje se bodo vrednosti zadrževale - 'zaokrožene' navzgor ali pa navzdol
Sem. Doma imam 3 tele zadevce ki grejo izza tank in temperturnih kazalcev, ampak noben ne dela 100% ok, ta je bil najboljši oz. je kazal najbližje resnici. Je v pripravi nov oz obnovljen regulatorček, in upam da bo potem mir s tem
Eno stvar sem pozabil pri sestavljanju motorja pokazat, pri Krausu sem vzel matice za zategovanje ventilov (Rocker arm nuts, OHV sports), če sem že menjal vse vijake s slabimi navoji, nej bo še to. V bistvu je samo navadna matica, v katero se z vrha zategne še en vijak na imbus, tako da je tudi ta problem OHV motorjev odpravljen. komplet je sicer 60eur ampak nove navadne matice dobit je težko, cena bi pa verjetno bila podobna.
Avto je bil vožen bolj malo (cca 500-600km + nekaj ur ler laufanja), ampak lepo poštelan, se mu pozna več moči, S izpuh tudi pomaga, ampak bog pomagaj vsakemu ki kupi ta Novak izpuh in ga doma sam montira...Noben kot ni lepo zavarjen, dolg je glih tolko da komaj pokrije rezan del cevi med spojem, vsakemu ki to bere in se odloča za nakup, kupi, ampak pejdi v delavnico za izpuhe, in naj ti zmontirajo, doma cevi zvijat pa neki udarjat po njih je čisto sranje...Dva človeka za montažo ''ready to mount'' izpuha sma porabla 4 ure

Zvok je super, malenkost močnejši, nekak ravno prav za lep rezki zvok pri pospeševanju pri nižjih in srednjih obratih, ni pa tolko glasen, da bi med vožnjo samo to poslušal, kar je meni ravno prav.
med 11. in 13. 7. smo bili spet na Opel Oldschool Hercegovina meetu v Širokom Brijegu, letos bistveno boljše temperature (lani 40, letos 30), avtov cca med 110 in 120, res vidiš vsega i svašta, avti res lepi. Posebna pohvala tudi samemu klubu in vsem članom, vse na nivoju in brez zapletov z njihove strani. Toplo priporočam obisk, take gostoljubnosti, postrežbe, ustrežljivosti in pa seveda nizkih cen še nisem doživel. Pot dol in po tistih krajih bila ok, kolegu je edino zacvikal ležaj v razdelilniku vžiga, smo zamenja, kable poštukal in gas dalje.
Zvečer pred zaključkom dogodka pa na mojem spet težave...V zadnji hrib je začel neki cukat, se ugašat, sploh pod nizkimi obrati. Svečke sem imel NGK BPR 6HS, smo probal še BR 6HS, isto. ko smo to probaval je začelo še neki nabijat v spodenjem delu motorja, iz oljnega korita mogoče, upam da mu ni hujšega, se mi je že zgodilo da je počil nosilec usmerjevalca olja v karterju in je tisto ropotalo, ampak tokrat se mi zdi da je malo bolj resno... za piko na i pa še mal o temperaturi, ki je bila po števcu vedno na sredini pa do črtice pred rdečim, vse ok, preverjal vodo, vse BP. Pol mi je pa precurel hladilnik, itak
Takoj pogledamo kaj pa kako, in se po premisleku, ker ne vemo kaj je z motorjem, odločimo ne popravljat. Na zaključno lokacijo smo se z vleko pelal, je imel organizator organizirano zastonj za vse udeležnike meeta, za domov sem pa klical Triglav. Vsako leto plačam tisto dodatno asistenco, v roku pol ure je prišel njihov podizvajalec pogledat kako je z avtom, lahko pomagajo zrihtat, ali pa samo podpišejo poročilo da je v nevoznem stanju, in Triglav organizira vleko. Točno to smo se dogovorili okoli 21h zvečer, in kot dogovorjeno, ob 10h dopoldne je bila slovenska avtovleka na lokaciji, smo ga naložil, in se z mešanimi občutki na klimi peljali domov...
Tako da je sezona verjetno končana, nekak se bom potrudil novembra samo tehničnega nardit, čez zimo pa pregledat kaj se dogaja, letos je taka gužva z vsem da ni časa, da bi probal rešit sezono, raje pa vidim da se lepo in premišljeno lotimo vsega in nardimo tko kot treba...V planu so pa tudi neki upgrejdi, beri dcoe/dhla/idf variante, tako da bo zanimivo
Če ne drugega, sem dobil vsaj malo potrdila od ljudi na počivališčih in cesti da jim je avto všeč, konc koncev pa tut na vleki dobro zgleda
Vesel sem, da z avtom in konec koncev mano ni blo hujšega, na meetu so se namreč dve mante B in en kadett C verižno nabil, ljudi so bili vsi k sreči okej, mante kritično razbite kadett je ratal city namesto limuzina. Policisti so usmerjal promet za panoramsko vožnjo in je nek domačin izsilu prednost...