Alfa 164 3.0 V6 12V QV "Q2"

killergame
Avtomobil: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2

Re: Alfa 164 3.0 V6 12V QV "Q2"

Post by killergame » 19 Aug 2024, 12:58

Za vikend sem mel celo mal časa, ker so se eni drugi plani za en menjalnik sestavit podrl, tko da sem hitr izkoristo za 164 :D

Okvirček stropne lučke jih zdej že kar nekaj let delam 3d printane. Ampak ker finiš ni to kar bi si želel, sem se odločo, da ga oblečem v fake usnje, kjer je vzorec identičen original plastiki (ki je ta vzorec že mela kr).

Image

Image

Je bilo ka zabavno in sva se z ženo več k pol dneva zafrkavala s tem, ampak je ratalo res super :D Uporabo sem lepil od stropa

Image

Image

Image

Image

In končni produkt 8-)

Image

Image

Image

Povsod zalepljeno notri, da so izpadli lepi robovi

Image

Image

Image

Image

Pa še test fit na stropu. Tole bo hudo res :D

Image
Alfa V6 POWER!

Alfa 164 3.0 V6 12V "QV" Q2 1990
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 2005
Alfa 164 2.5 TD 1993 - ex
Alfa 164 2.0 TS 1991&1989 - ex
Alfa Giulietta 2.0 1974 - ex
pero27
Avtomobil: BMW e21 315 82', Kadett C 1.2N/S 78', BMW E30 318i 87', Kawa KZ400 82' cafe

Post by pero27 » 19 Aug 2024, 15:06

hud izdelek! :clap:
Gapiii
Avtomobil: Kadett B

Post by Gapiii » 19 Aug 2024, 20:22

Kok malo, da je človek res zadovoln s sabo :D

Bravo!
Volvej
Avtomobil: Volvo V70R AWD, TAM 150 T11

Post by Volvej » 20 Aug 2024, 20:26

Zelo dobro narejeno z usnjem, boljše kot original :thumbup:
furi
Avtomobil: Kadett C cih 1976, VW T3 westfalia 1984

Post by furi » 22 Aug 2024, 13:48

Top :thumbup:
killergame

Post by killergame » 17 Jun 2025, 20:43

Še sem živ :) Malo, da se javim, sicer brez napredka. Mel tolk dela s firmo in projekti za druge, pa obnovo hiše, da enostavno avto 1 leto stal skoraj nedotaknjen. Zdej še en avto speljem za kolega, potem je pa 2-3 mesce pavze za 164 in bajto rihtat. Končno si vzel čas za svoje projekte.

Kupil po eni sreči nov zračnik

Image

Še po večji sreči od istega nove original luči z vsemi tesnili, itd. Pa po noro dobri ceni :D

Image

Kolega mi je posodil ene brembo čeljusti, katere še nisem uspel preverit, če je kakšna opcija jih namontirat k meni. Mam idejo za predelat na 305 mm diske in 4 batne brembo čeljusti namreč.

Image

Image

Nabira prah in poškodbe

Image

Image

Namreč uspelo mi je spet eno sranje nardit. Ker mam zravn ponka premalo placa, sem se upro preveč v vrata zadnja desna in nardil vdolbino na pregibu, ko se je pleh uvil na notri..

Image

Image

Po veliko razmišljanja kaj bom glede izpuha in povpraševanja okoli, sem prišel do zaključka, da bo najboljša varjanta za zadnji lonec, kupit nekaj športnega s papirji, da bo zadeva tudi homologirana in da ne bo preglasna, ker bo pred tem vse na pretočnih loncih. Tako, da sem se podal v stroške. CSC 8-) :D

Image

Image

Image

Image

Image

Image

In pa še srednji pretočni lonec, ki sem ga tokrat kupil v izvedbi 304 SS.

Image

Več napredka sledi upam, da kmalu :)
Alfa V6 POWER!

killergame

Post by killergame » 15 Oct 2025, 01:50

Mal update spet.

Lotil sem se najbolj neprijetnega dela in sicer urejanje in napeljava komplet kablov po avtu, ki jih ima ta avto, kot ena mini elektrarna :) Vse kable odvijem, pregledam, očistim, zamenjam komplet mase skupaj s kabli, naredim nove vse zaključke kablov in na novo povijem.

Pod budnim očesom starega izkušenega mojstra sem se lotil te nedokončane zadeve izpred nekaj let nazaj in ugotavljal kje sem sploh ostal in kaj se nazadnje sploh naredil. Ne priporočam. Je trajal preden sem ugotovil kaj vse sem zrezal in ne dokončal :lol:

Image

A few moments later

Image

Kolegu ostalo viška zaščite za kable

Image

Vsi kabli popravljeni in poviti

Image

In oblečeni še v zaščito kot original

Image

Noben kabl ne spustim, da ga ne skrajšam za cca 1 cm in naredim nov zaključek

Image

Image

Image

Image

S tem je bila leva stran napeljave v motornem prostoru gotova in sem nadaljeval z desno stranjo

Image

Image

Image

Image

Zamenjava mase in vseh kablov

Image

Ja..vsak konektor očistim in nardim na novo

Image

Podnožja relejev vse potrgano in uničeno, oksidirano. Zamenjal komplet podnožja, skupaj z vsemi zaključki kablov spet na novo. Releje odprem, pogledam, očistim kontakte. Po potrebi zamenjam, če je potrebno.

Image

Image

Image

Zamenjava komplet kablov za novejše luči

Image

In gotova tudi desna stran.

Image

Image

Image

Image

Image

Naredil sem sicer malenkost predolge kable, ampak nisem šel popravljat

Image

Nekaj kablov vidnih končno

Image

Očiščeni pokrovčki škatlic relejev in premazani, da so "kot novi" seveda

Image

Image

Odprt rele in pregleda, videl, da so počeni cini na vezju. Stopil na novo in zacinil ponovno. Bi kupil novega, ampak ko sem videl kako redek je in kako drag, bo tale čisto ok še :lol:

Image

Image

Gotova tudi vezava za stropne luči in lučko sovoznikovega senčnika oz ogledala

Image

Image

Few more to go :lol:

Image

Urejeni ABS kabli

Image

Image

Še več kablov, pa še nikjer blizu konca

Image

Ker seveda ne more bit rjava ročka za odpiranje havbe.. Speskal, pobarval z 2k temeljno + 2k PUR mat črno

Image

Image

Ker sem že barval, sem obenem še par drugih zadev pobarval

Image

Image

Image

Image

Image

In sestavljeno nazaj

Image

Image

Zopet nazaj na kable, tokrat obe glavni veji po celi dolžini avta od armature do zadnjih luči. Leva in desna stran. Obe konkretno zmasakrirani, polno rezanih kablov, štukanih, predelanih. Sem ene par dni prebil v načrtih vezave in odkrival. Obenem primerjal še z drugimi kabli, katere imam, ampak niso čisto isti, ker so od kasnejšega letnika. Na koncu sem se vseeno prebil čez in ugotovil vse kar moram popravit.

Image

Image

Vseeno sem kable dal potem malo na stran, ker sem čakal nove mase, da mi naredi kolega. Sem se lotil namontirat še dva tesnila po dolžini strehe, ker je to še edino manjkalo od zunanjih tesnil. Prvo sem moral prinetat ta nosilec tesnila zraven stekla spredaj

Image

Potem pa dolgo pranje hudo zabasanega in umazanega tesnila. Ko se je posušilo pa še mazanje s sredstvom za gumo, da se lepo zmehča, zaščiti in zasije nazaj črno

Image

Image

Image

Image

Image

Jih je pa delal continental. Letnik 95, ker sem jih vzel najnovejše možne

Image

Po nehaj kletvic in veliko švicanja so bile na avtu

Image

Image

Image

Ker moram zatesnit še nekaj spojev avta, sem se odločil preverit vse diht mase, ki sem jih kupil pred leti. Slaba ideja, ker so bile vse posušene in samo za v kanto še.. Nato pa iskanje novih. Presenetljivo je bilo, da diht mase za spoje sploh ni tko enostavno dobit. Sem moral naročit od dveh trgovin na spletu. Ena je dinitrol siva, druga pa je dejansko original OEM Sika, ki je oker barve.

Image

Vmes so prišli narejeni kabli

Image

Potem pa na reševanje spojev in na lepljenje izolacije. Ta del nebi smel bit pobarvan rdeče, zato sedaj zgleda glupo, kot da sem tesnilno maso dajal zatem, ko se je avto pobarval..

Image

Image

Image

Image

Obenem sem potegnil še malo širše pri kolotekih tesnilno maso. Mi moje prejšnje mazanje ni bilo všeč čisto

Image

Image

Za izolacijo sem pa delal šablone in jih potem izrezoval iz bitumenske izolacije

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Za nadaljevanje dela, sem pa moral kompletno spraznit kabino. Upam, da še zadnjič v mojem življenju

Image

Pobral ven tudi izolacijo toplotno, protihrupno, ki komaj stoji še skupaj, ampak druge nimam

Image

Image

Ker mi seveda ni dalo miru, sem moral preverit z lučko čisto vse spoje avta in seveda našel kar sem iskal in upal, da ne bom našel :lol:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Odzadaj sem imel še nekaj izolacije, katero sem vse očistil stran, preveril, da je vse ok spodaj in začel pripravljat na novo

Image

Image

Image

Image

Image

Imam kupljene tudi vse nove original čepe podna. Čeprav so začuda eni še vedno kot novi po vseh teh letih.

Image

Pobrušeno vse okoli lukenj čepov in na novo zaščiteno z 2k primer barvo. Naslednje sledi vse spoje na novo namazat z diht maso za spoje, potem pa nove čepe dat notri.

Image

Nato me čaka v vse votle dele našpricat vosek in začet vse zapirat s čepi, pokrovi in lepljenjem bitumenske izolacije. Potem uredim in napeljem obe glavni veji kablov po celem avtu in vse fiksiram. Zatem je pa končno na vrsti sestavljanje komplet notranjosti :D
Alfa V6 POWER!

Peeping_Tom
Avtomobil: Opel Ascona B 2.0 E

Post by Peeping_Tom » 15 Oct 2025, 15:58

Vsaka čast! :o :o :o

In seveda bom js 'the guy' ko bo našel eno malenkost: ne vem če je bilo glih pametno barvati grelec, in to 2x :P

Drugač pa res kul... me kr zasrbi, da bi končno nadaljeval svoj 5 let stoječi projekt...
killergame

Post by killergame » 15 Oct 2025, 16:27

Hvala! :)

Nebi smel bit nič narobe in omejevat kej hlajenja olja, ker sem šel čez rebra bolj na daleč pa na hitr čez. Je tudi original bil kr na debelo v črno pobarvan hehe :)

Ajde, akcija, kaj se čaka :lol:
Alfa V6 POWER!

Post Reply