Sezona 2025 gre počasi v zadno fazo, na asconi pa letos ni bilo nekih opaznih sprememb, razen da se je števec kilometrov kar dobro obrnil
Se pa zna to spremeniti čez zimo, saj sem od @levart nabavil tole: 40% zf špera
Načeloma je nisem zares iskal, ampak enkrat se je poklopilo par € rezerve in priložnost... zakaj pa ne?
Iskreno povedano, nisem glih toliko viharen voznik, da bi jo zares rabil in zdaj ko zbiram info, kaj vse lahko gre narobe pri montaži, imam kar malce pomisleke, če bi se sploh dotikal diffa, ko ravno gre vse vredu... Imam pa še eno akso na rezervi, mogoče bom lepo tja vgradil, pa potem vse skupaj premenjal ob priliki...
Bi pa bila že res kar lepa kombinacija potem tole: 2.0E motor z getrag 265 in 40% špero

Bom moral začeti 2x zaklepati garažo...
Drugače pa trenutno bolj ali manj res samo tankam in vozim. Prejšnji vikend sem bil v Grazu na zaključku Alltagsklasiker -Saturday night cruising, ki se sicer od aprila do oktobra dogaja vsako 1. soboto v mesecu. Naslednje leto se res moramo zmeniti pa iti skupinsko gor, ker je zadeva res kul

Zdaj na zadnji je bilo po moji oceni ene 300 vozil, vse skupaj pa ima tak zelo 'naš', oldschoolerski in ne zasekarski pristop
Od letošnjih okvar in vzdrževanja je crknila edin zajla za števec, kupil novo z edelschmiede in se kar nekaj časa zajebaval, da je zadeva zafunkcionirala brez nadležnega škljocanja... Dejansko mora biti kar precej na knap napeta, kajti če je preveč ohlapna, potem ropota.
Bolj mi gre na živce, da je očitno že spet eden od diskov zvit in trese pri zaviranju... A res ne more nikoli bit mira več kot 2 sezoni?

Diski so sicer tolk poceni, da se jih skor ne splača stružit, ampak na živce mi gre stan metati že 3. komaj kaj rabljen komplet. In ja, kupujem prinane firme. ATE, Brembo, vse isti jajc... Hlajeni žal ne pridejo v poštev zaradi felgn, ki bi potem preveč štrlele ven, pa tud čeljusti ne rastejo v grmovju...
Res mi ni jasno, ker ne vozim ravno neki pretirano divje, no. Je pa res avto dostikrat naložen s camping opremo, dosti je gorskih prelazvo, podvozje trdo, ceste pa vemo kakšne...
Ena od možnosti, ki se mi še motajo po glavi je tudi ta, da so mogoče spet vodila čeljusti zaštekala in je zato zvilo disk?