Oukej, nek polovični update...
Motor še ni sestavljen, razlog - dročniki. Preiskal dobesedno pol sveta, nove original opel zalogo sem najbližje našel v Grčiji preko FB, se en teden dogovarjal z človekom ker očitno ne zna dobro angleško, za komplet 8 je hotel 220eur plus poštnina, sem prosil za anti scam dokaz (dročnike z listkom mojega imena), nato pa nisem odgovoril do večera, pa me je lepo blokiral

, naslednji pa v južnoafriški republiki, so imeli neki avti drugih znamk iste, poštnina plus uvozni bi prišlo prek 400eur, torej iz tega nič...se pa en dan vozikam po Brežicah in je mela avtokrka 1 letno proslavo delovanja, in glej 4 oldije spredaj, fičo, 2x bmw in pa kadett B. se vstavim za hec in vprašam čigav je B, in po polurnem pogovoru z gospodom ugotovim, da je znanec dedka, in ima motor za dele, in da bi dročnike prodal za simbolično ceno. dan kasneje pri njemu doma pogledama, od 8 samo 3 brez kakršnekoli jamice oz laminacije

Res slabost teh motorjev očitno po tolkih letih, so pa očitno identični pri 1.0-1.2 OHV motorjih od Opla....Kolega iz nemčije mi je poslal še enega (edini ok iz njegovega seta), in pa en forumaš pošilja nekaj, upam da so dobri, tako da bom končno dobil en set, ki so ''ok'', potem pa gas sestavljat.
Če se bo kdorkoli podal iskat te zadeve, srečno. Avtotrgovine imajo v bazah neke novejše po sliki sodeč, nismo naročal, da bi preveril (zaloge imajo ogromno, v eurotonu mi je slikal ''pravega'' in je bil čisto drugačen), tako da tam ni pomoči. Kataloška številka je neobstoječa, iz oplovega 1.0-1.2 engine manuala (202 strani) so samo na eni sliki in brez besedila oz opisa. So še v Oplu mislil, da so neuničljivi

Stare zaloge so se prodajale še nekje leto nazaj po vseh teh opel specializiranih oldie trgovinah, so si ljudje nabral zalogo in ne prodajo na smrt...
Sem pa izvedel, da se Krause-rennsporttechnik.de odloča za popravilo starih, in bo to ponudil kot storitev, torej verjetno navarit material, in ga nato pobrusit na dimenzijo. Sem tudi sam razmišljal o tem, ampak ker nisem izvedel za nobenega, ki je to že naredil, sem raje odnehal...
average slika, ki jo dobiš, če nekoga prosiš da prodajo svoje, pa pošljejo to sliko nazaj z besedami ''boljših nimam in jih šparam za sebe''
Upam da bo naslednji update z motorjem v avtu, ker sem se že naveličal modre nepremičnine na dvorišču