VW T3 Westfalia

Po dveh Volvotih sem domov pripeljal še enega oldija. Na srečo se da v tem tudi živet, tako da je bil upravičen nakup. :smiley:
Potreboval bo še malo ljubezni in čarovnije, da bo lep, ampak za to sezono bo super.

Volkswagen Transporter T3 Westfalia, letnik 81, 1.7D
IMG_2262_crop.jpg
IMG_2251_res.jpg

Nice, kakšno sliko več pritisni notranjosti. Občutek imam kot, da bi te v kratkem srečal nekje :wink:

čestitke! da ti bo dolg služilo :sunglasses:

Čestitke za nakup! Pa ko se boš prebijal proti morju, ne pozabi reka “it is not a slow car, it is a fast house” :smiley: :smiley:

1.7D? si ziher? 1.6 D mogoče. pač golf mašina zvrnjena.

1.7D so bli večinoma tovorni, pa tudi nekaj camperjev. Avstrijska vojska jih je pred leti odprodala kar nekaj z 1.7D motorjem, večinoma so to bili avti za radio zveze!

Koliko pa si plačal, če ni skrivnost mene od vedno mikajo te gajbe samo mi ni jasno zakaj točno bi ga rabil ampak enkrat ga bom kupil :smiley:

Sej nej golf! :smiley:

1.7D 57KM. Pa menjalnik na 5 prestav! :sunglasses:

Nisem vedu da obstaja 1.7. diesel. Kot vidim je to povrtan 1.6. Gred je ista z 86,4mm hoda bat pa je 79,5 namesto 76,5mm enako kot pri 1.9dizlu, kjer so še enkrat povečali hod na 95,5mm.(1.5d ima 80mm- isto kot ta star 1.6 bencin)

to burlesko od 1.7D smo mel mnogo let nazaj, škatlo orodja, šelne, gumi cevi, 20 litrov vode…pa si lahk celo mel šanso pridit do morja.

to je kar smo poslikal pred časom :slight_smile:

Dela se, dela. :wink: Pa še kar ni videt konca…

Najs! :wink:

sam še celofan da dol iz tanovih zicov pa je avtodom končan :laughing:

To si dal sedeže preoblečt? Kje si dobil material?

Evo mene… :wink:
Na srečo je nekaj slik že Žiža prilepil, saj sem bil jaz preveč zaposlen s šraufanjem.
Na kombiju se je naredilo ogromno nekih malenkosti, ki se jih na eno oko niti ne opazi, so pa vseeno vzele veliko časa in živcev. Par stvari je še za porihtat, ampak prvi dopust je preživel točno tako kot je bilo planirano. :stuck_out_tongue:

Nekaj slik:

Začetno stanje

Stari neoriginalni sedeži od neznanega italijanskega vozila

Tuning štarterja :smiley:

Temeljit servis motorja

Čiščenje, sesanje, steriliziranje, čiščenje, drgnjenje,… :confused:

Kokpit v fazi odkrivanja presenečenj…

Saniranje rje

Nov rob zadnjih vrat :sunglasses:

Odstranjeno vetrobransko steklo in novo presenečenje. Od tu je voda pronicala v notranjost avtomobila, kjer je gnil dalje…

Ementaler :confused:

Popravljeno :sunglasses: Za primerjavo je gor položen zamenjan pleh.

Isti problem na zadnjih vratih. Rešeno.

Staro strešno platno… Bljak. :cry:

Kabriolet :smiley:

Novo platno z dodanimi stranskimi okni s komarniki. Tapetnik mi ga je sešil po vzorcu starega iz materiala za vojaške šotore v naravni barvi bombaža.

Montaža platna = dva popoldneva grdih besed… :laughing:

Stoji v nulo! Če ne bi, bi ga zažgal… :smiling_imp:

Novi sedeži. Blago sem izbral v Fintexu iz Kranja (zelo prijazen možakar). Sicer ni imel neke izbire za oldtimerje, se mi zdi, da je bil ta vzorec tam bolj kot ne po sreči, ampak mi je bil všeč. Pred tapeciranjem ga je bilo potrebno kaširat s peno na spodnji strani. To baje dela le en človek v Sloveniji (mislim, da nekje iz Ilirske Bistrice), mi je pa to vse zrihtal Fintex, ker tisti stric baje ni vesel, če mu prineseš le 2 metra blaga.

Mojster in nadzornik pri izdelavi konzol za sedeže :slight_smile:

To je le delček narejenega, kar sem utegnil sam poslikat. Pride pa še kakšna slikca notranjosti v končnem stanju.
Kombi je tudi že prestal en testni izlet v Monfalcone in pa prvi dopust (~1500km). Prvi občutki: top shit! :sunglasses:

Monfalcone…

Pogled na morje…

Fahrradträger…

Na trajektu - cena ista kot za najmanjši osebni avto. :laughing:

Zaslužen dopust…

ala taširoke feltne kaži

Pa sej to si pa kr dobr resu. A je blo pol sam poflikan-postrihan kjer se je svasalo?