VW T3 westfalia club joker

To so isri sedeži. So bilo original v club joker. Atlantic in california so tudi imeli isri sedeže z malenkost drugačnim naslonom za glavo. Moj je tudi imel take ko je prišel s fabrike, normalno, v istem blagu kot ostala notranjost, pa so se zgubili s časom.
Zelo komforten sedež. Nasloni za roke so malo bolj skupaj, kot sem pričakoval, ampak bo vseeno odlično :slight_smile:

Hm, a te nasloni za roko pa niso nastavljivi po visini? Ni vidt da bi mel kolescek spodi…

So nastavljivi vsi štiri.
Našel sem še mehanizem dvižne šipe, pri kuhinji. Še ena original stvar, ki je š časom zapustila svoje mesto. Seveda tudi šipo, tesnilo in letvico. Dobil sem tudi gumb za nastavitev jakosti pihanja in originalen cup holder v pravi rjavi barvi.
Še dva zračnika mi manjkata, ki sta polomljena, potem bo pa vse. Samo še kaj vgradit bo treba :smiley:

Še par stvari je prišlo. Tesnila za glave, nosilci motorja, termostat, svečke, oljna in vodna črpalka, sklopka, filter, tekočine, elektro priključek, flanža vode in club joker nalepke v zlati barvi :smiley:

Še ena od kombija, iz časa pred katastrofo

Motor je skoraj sestavljen. Novi vsi ležaji, nove obe glavi, črpalke olja, goriva, vode, termostat, vsa tesnila, obročki, flanže, ni da ni no… Sedaj bom vsaj siguren vanj :smiley:
Push rodi so v tem motorju daljši kot v tistem ki ga je razneslo. Nismo pa iz uničenega dali ven ojnic, da bi jih primerjal, ker je škoda časa. Mogoče so pa ojnice v tem “tanovem” celo od 2.1. Sem iskal kataloške na ojnicah, ma ni bilo nič konkretnega na njih in sem opustil raziskavo. Sicer ne vem kako gre to skupaj z gredjo od 1.9, ker glavni ležaji so bili pravi za 1.9, torej ni gred od 2.1. Nimam pa druge ideje zakaj bi bili push rodi daljši… Booo.
Tako je to zgledalo na začetku. Kaos :laughing:

Ko vžge, se bom pa lotil šminkarije in raznih električnih priboljškov :slight_smile:

No dejmo ksne nove fotke!

Bom naredil tekom tedna :slight_smile: v nedeljo sem ga končno pripeljal domov. Motor je skoraj cel nov, spredaj diski, ležaji, ploščice, obe čeljusti, en kup drobanarij smo zamenjali, naredili nov priklop za elektriko…
Za zrihtat je še:
Cilindri zadnjih zavor
Push rod črpalke goriva
Nosilec menjalnika
In vse kar se tice notranjosti, razni deli ki rabijo novo barvo in podobno.

Streha je, nalepka je, gremo :smiley: maiden voyage

Maš kakšne info o tej tendi?

Fiamma f35 pro s črnim ohišjem.

Period correct predelava :laughing:

Počasi ga rihtam. Dal sem plastiko okoli manšete ročice menjalnika, je ni bilo, zamenjal spodnje lice kuhinje, zgornje imam tudi, ampak ga moram skrajšati ker je od tadolge kuhinje, ročke za odpirat vrata in kljuke za šipe sem tudi dal nove. Me ful moti tisto vse uničeno in olupljeno.
Ga pa tudi vozim :smiley:

Tista ročka za šipe je od bmw e30 drgač :wink: jo lahko dobro v promet spraviš, ker se kar lomijo.
Jst jih mam zdej sicer zase dovolj, ampak ko sem iskal ni blo nič pod 60€ po kosu :wink:

Top, da mi začne avto kaj vračat :laughing:

Prsparej e30 rocke, ce si kupu te nove rocke za ne vem kok 5€ al kok so ze, potem ti bodo v roki ostale po parih mescih :laughing:

No in ker v soboto kadett ni vžgal, sem rekel nič, gremo pa s kombijem… 10km sem naredil, pa je stekla vsa voda ven. Eno tesnilo se je zgleda slabo vleglo in je po 300km popustilo. Nič groznega, potencialno pa velik problem. Neke poporodne težave no. Se bo ta teden rešlo tudi to. Oldimerji so nekaj prekrasnega, ni kaj…

Ker je življenje prelahko, si ga sam kompliciram.
Sem vrgel ven notranjost, pod, kupil nov pod, za spodaj vezane plošče, za tam kjer je se hodi, vinil na klik, tako fensi izolacijo za desni bok, ker sem org stekleno volno vrgel ven, zamenjal ogledala z novimi konveksnimi, razmontiral sprednjo streho, fino očistil vse, manjal vijake ki jo držijo, inštaliral led lučko, sedaj me pa še pod čaka. En vikend rezanja in merjenja…

Zrihtal sem še nekaj drobarij po notranjosti in šel na dopust. Super se je izkazal :thumbup:
Sem se pa odločil, da so gume komično majhne. Rešitev se je je že našla… Naslednjič pa kaj o kadettu, je že skrajni čas da ga tudi kaj uporabljam :laughing:

Evo ga. Drugi avto. Sedaj obstaja tudi druga prestava, se je precej podaljšala.
Syncro ogledala so skoraj nujna ne… :laughing:

Gume ti kaj čohajo?
Glede na look ga še malo dvigni :smiley: