..
Aja pod maticami morjo bit pri kolektorju baje tudi te podlozke. 2€ po komadu grr 

No potem sem sel dol vrzt jermen. Najprej vse lepo v fazo pa dol jermen. Mel sem plan zamenjat se semering na vmesni oz. pomozni gredi v motorju, ki poganja vakuum in oljno pumpo. Tole je tale jermenica, zadaj se vidi lepo mastno..

Ampak izkazalo se je, da ma ta jermenica oz. gred za njo luft. Ni cudno da curi. Razdrem vse skupaj, na sreco sem dobil gred ven tako da sem na eni strani snel nosilec motorja in spustil motor dovolj dol da je slo mimo zadnje vezne.

Tko zgleda ta gred.. povrsine kjer drsi po lezaju so ble ok, tudi premeril sem jih in so bile se v specs…

Sem se pa jebal da sem ven potegnil lezaj. Menjal sem samo zunanjega, ker je bolj na udarcu, obenem pa bi moral ven vzeti motor ce bi hotel se notranjega. Malo sem ga tudi z vlecenjem ven sfukal, sam prav dober vseeno ni vec bil 

So pa baje ti lezaji eden izmed vecjih krivcev da imajo ti motorji kdaj slab oljni pritisk. Tezava je tudi ce ljudje prevec sponajo glavni jermen, pa trpita potem ta lezaj ali pa lezaj od naftne pumpe.
Skratka nov lezaj za 9€ sem dobil naslednji dan v taposu (oz zdej euroton). Napresal sem ga not z nekimi podlozkami in vijakom. Dodal se nek oring za 3,5€, nov semering in voila.

Injektorje sem nesel obnovit na diesel servis Cvar na Rudnik. Ta majstr mi je pred leti ze pumpo rihtal in je bil super. Injektorji ki sem jih potegnil ven so bli 130bar (navaden 1.6D motor), turbodiesel (moj) naj bi imel 155bar injektorje. Majster jih je poshimal in obnovil da spricajo lepo in pri breaking pressurju 155bar. Za to je vzel 50€. Jaz bi rekel da precej ugodno. Za vse 4.

Valda sem neroden in mi je en od pokrovcek injektorja padel direkt v glavo. In se zataknil nekam pod nosilec odmicne. Ni ga bilo videt, motor v T3 je ze tako storast ker je nagnjen na eno stran. Pri Doka/Sinka pa imas se malce manjso luknjo zgoraj proti motornemu prostoru. Skratka, cepek sem lahko zatipal z nohtom sredinca desne roke. Potem sem ga nekako s staro spriklo od kolesa uspel porinit toliko skozi nek prostor, da sem ga zatipal potem se na drugi strani odmicne. Po kaksnih 5h urah matranja in spilanja ginekologa sem ga uspel zbezati ven.
No, vmes se je pokrov ventilov posusil (ker sem ga na novo pobarval), fliknem vse gor, nalijem olje. Preverim vse faze se enkrat. Pol odsraufam cevke na injektorjih in verglam da gre ves zrak ven (kar je trajalo kar nekaj casa). Pol pa je koncno palil. Trenutno dela lepo, tako da misija z vmesnim zasukom je dozivela kot kaze pozitiven epilog