Lep pozdrav vsem skupaj na forumu!Moje ime je Igor in prihajam iz Celja.Z nekaterimi ,sem se že spoznal na zadnjem srečanju in ste res super družba.Upam da naslednjič pridem z mojo pomarančo(beri golf ).Torej ,gre se za golf 1 jgl 1.3 bencinar,letnik 1980 ,prevoženih 118.000 km ,ko je števec nehal sodelovati,od obnove pa sem naredil še nekje 6000km.Avto je bil prej od starega očeta,ki je bil tudi prvi lastnik,v moji lasti pa od leta 2005 ,pred 3 leti pa je padel pod bolj temeljit pregled.Prejšnja leta nisem imel nekih problemov ,razen 2x je bilo potrebno fergazer mal očistit,drugače pa je avto solidno delal sploh za svoj letnik.Pred karoserijskim posegom,je bila obnovljena tudi mašina,menjana komplet sklopka, zavore spredaj in zadaj,ter zajla za ročno zavoro.Žal od teh posegov nimam niti ene slike(šele kasneje sem začel razmišljati ,da bi bilo dobro tudi kaj dokumentirati!).
Prvo sem dal zamenjati sprednja blatnika,oba praga in del pri cevi za tankanje …aja pa še kako je zgledala kanta v originalu…
No pa dajmo tole čudo razstavit,da vidimo kakašna je situacija under the skin…
No nekako tako je zgledal avto ,preden sem ga odpeljal k ličarju,kjer sem si kasneje utrjeval prstne blazinice.
plinska boca fotke od tega kako so bli rjavi blatniki pa okoli tanka tud nimaš? ker na taprvi fotki se nč hudga ne vid. Bo oriđiđi ostal al bo prizemljen in v hudih supergah?
Načeloma ni bil nič rjav,oziroma samo na sovoznikovi strani pod nogami,ter pri pokrovčku za tankanje je malo bolj zacvetel ,pa površinsko v dimenzijah 1 cm cca.,na robu zadnje sovoznikove šipe,ampak sem kljub temu zamenjal oba blatnika in pragove.Drugače je pa malce daljša slikanica ,do končnega produkta,tako da se prepusti domišliji.
No pa gremo ,k ličarju zavihat rokave.En kup šmirglarije,pa čiščenja izolacije ,da maš ob koncu dneva že poln kufer vsega ,vseskozi pa ti roji po glavi “ma kaj mi je bilo treba tega” in tako naslednji dan in dan za tem …Pa 100x sem sam sebi rekel
“pa pustil bi takšnega kot je in dokler bo bo”… gre prva kriza mimo in ti naprej rineš z glavo skozi zid.Peljem avto k ličarju
pa sploh ne vem še kakšne barve bo(v grobem se je sicer vedelo,samo nisem bil prepričan ,če finance to dopuščajo),brez dodelanega koncepta…kot kura brez glave!
O Sveta marija ,kaj ti delajo,nobenga spoštovanja do starejših!
Odpusti jim saj ne vedo kaj delajo…Ma po pravici povedano ,sem bil res v dvomih in v kaj se spuščam,ker bolj
kot sem ga gledal ,vse bolj se je zastavljalo vprašanje “Če bo tole,še kdaj sploh skupaj sestavljeno”.Za nekoga ,ki je vajen večjih obnov je tole vsakdanje opravilo,jaz pa sem videl vse črno ,kot nebo pred nevihto..
Nemci bi rekli “abdek über alles”…pa smo ga zavili in svizec je bil zadovoljen
V začetku so bili plani bistveno drugačni in bolj enostavni ,kot pa se je kasneje izkazalo.Glede volje in denarja je tako,da na začetku je bila ogromna volja pa malo denarja, ko pa je šla zadeva h koncu,pa je volje bilo malo in nič denarja .Male luči zadaj sem že v začetku odmislil,čeprav so mi neprimerljivo boljše,ter nasploh bolj pašejo kot te,ampak enostavno nisem imel “jajc” it še to predelovat.Glede odbijačev kromiranih,so pa bili v planu,vendar cenovno mi ni zneslo.
Glede barve ,pa kot sem napisal ,na začetku nisem imel pojma kaj pa kako,čeprav na tiho v sebi sem si skoz ponavljal naj ostane original oranžna.Po tehtnem premisleku in par idejami ,sem izrazil željo po oranžnem odtenku,vendar da bi bil malo bolj živ odtenek.No en dan pred nanosom šprickita ,smo dorekli ,da bi rad mel original ford focus st electric orange… kocka je padla,poti nazaj ni več bilo
Vesel kot radijo ,grem novim podvigom naproti…"]Kako že gre tisti pregovor…aha…malo denarja ,malo muzike…oziroma jaz prakticiram bolj sledečega…bolje to ,kot kamen v hrbet…
Nikoli si nebi mislil ,da bo šlo toliko denarja za malenkosti ,ki sem jih naročeval,zato me je tudi zaneslo preko mojih zmožnosti.
Ko smo že pri naročanju…spet kopičim na kup,mater spisek pa še kar isto dolg
No da ne bo kdo mislil da smo samo naročevali,smo malo tudi telovadli na avtu…izolacija po podnu,da ne bo kr naprej ropotal(optimizem :grable )…
Te izolacije ni ne konca ne kraja(nimam je rad,tak!)
Torej ,da še malo opišem izolacijo.Po podnu sem dal neke vrste bitumensko maso,ki ima vmes nekakšno alu folijo(no vsaj men je tako zgledala),po vrhu te mase pa sem dal še 5mm peno,z večjo gostoto,zato je zelo kompaktna,uporabljaja se pa drugače za
podlaganje rezilnih orodij(ne znam drugače razložit,da bi si lažje predstavljali).Po bokih in sprednjih vratih je pa klasična avtoakustična izolacija,to pa mislim da vsaj večina pozna.
še par drobnarij ,ki so se vmes navesile na avto,čeprav so določene že kar hitro letele nazaj dol…