Ob prebiranju foruma in ene določene teme, sem opazil komentar, da je premalo zračnohlajenih VW-jev na tem forumu. Zato sem si rekel da moram hitro tudi jaz predstavit moje plovilo iz Wolfsburga
No kot se iz naslova razbere je to Type 3 Fastback letnik 67’. Avto je skoraj 20 let počival in čakal na boljše dneve.
Ob prihodu domov je zgledal takole:
Da ne bom še tukaj koga strašil, avto bom počasi obnovil do fabrškega stanja, tako da ne bo nobenih ekstremov z njim.
Kar se tiče rje mu je čas zelo prizanesel, ker je precej dobro ohranjen za svoja leta, tako da je odličen primerek za obnovo so pa tu in tam razne buške in praske, hehe.
Motor je v delujočem stanju in preden sem ga za dalj časa postavil v garažo, sem se moral jit zapeljat z njim
Vožnja je bila zelo razburljiva in ob enem tudi vroča (ker je bilo najbrs gretje odprto ), nisem se pa peljal daleč, ker so praktično vse bremze držale in pa ker malo pušča olje na semeringu na sklopko.
Avto se počasi že razstavlja in bom v naslednjih prispevkih objavil kaj je že bilo narejenega na njem.
Nisem kakšen izučen mehanik, tako da mi bojo prav prišle informacije ob kakšni zagati in mislim da je ta forum pravi kraj za to. Saj veste, več glav, več zelja… khm, pardon, več ve sem mislu
Upam da bo poživil zračno hlajeno sceno na tem forumu!
hudooooo to bi js tut mel
Če ga rja res skoraj nič ne najeda, bi ga js samo mehansko obnovil, ostalo pa bi očistil kolikor bi se dalo, ker na slikah je videt tak, kot po moje more zgledat pravi oldi.
Rje ni tako zelo veliko, to pa ne pomeni da je ni…
In ker so ti avtomobili kar precej rjaveli, bi rad avto zaščtil, odstranil vso rjavino in preprečil da bi nastajala.
Poleg tega pa ima avto nekaj lepotnih napak. Mogoče res na slikah malo lepše izgleda, ampak je bil spredej ruknjen v odbijač, tako da je sprednji levi konec malo not potisnilo, levi blatnik je ven napihnilo, pri vratih ga je zvilo malo, malo so vrata obtolčena, na zadnjem desnem boku je pa takole:
No, je izgledalo takole, sedaj pa je že čisto druga pesem:
Tudi na spodnji strani blatnikov se je sanirala rjavina, sedaj so pa v delu še sprednji blatniki.
Ker želim vse lepotne napake popravit, ga bo treba tudi prebarvati.
Kar se same patine in trenutnega izgleda barve tiče, pa nisem preveč navdušenec nad zbledenim izgledom, ali lažjim rat look-om, in raje vidim svetlečo barvo in čiste dele avtomobila, kar je moj trenutni cilj
Pač vsi mamo svoj okus in meni je všeč fabrško svetleč avto
Nizek bo, hiter… Hja kaj pa vem, avto je konkretno bolj objesten kot hrošč, zato bo treba motor malo priviti, kar zaenkrat še nisem načrtoval, na prvem mestu je karoserija in šasija, glasen bo pa tud ob menjavi avspuha
No takole je pa izgledalo popravilo zadnjih blatnikov, ki so enkrat že bili popravljani, s strani nekoga, ki je vedel kaj dela:
No kar se tiče rež, je bilo pa najbolje da se jih zamenja z drugimi, katere mi je prejšnji lastnik priložil zraven, in nekje vmes je izgledalo takole:
Avto se počasi še naprej razstavlja, trenutno cukam ven vso električno inštalacijo do notranjosti pa samo še volan čaka da ga odstranim in potem gresta lahko kmalu karoserija in šasija narazen na posamično obdelavo
Sprednja blatnika pa bosta tudi upam da kmalu prišla na vrsto, da lahko potem začnem s popravili na sami karoseriji. Sicer moram do takrat dobiti še nekaj osnovnega orodja za delo, ampak tudi to bo
Zelo počasi se pa tudi meni zadeve premikajo. Sedaj mam še sprednje blatnike porihtane kar se rjavine tiče in že veselo čakajo da se jih poskusno vpaše na avto.
V ozadju slike pa še moja nova pridobitev. Da bom imel s čim pokrpat pleh, hehe
Je pa avto trenutno skorajda oskubljen in pripravljen za popravila rjavine:
Vsa vrata in havbe sem pustil še na avtu, ker ga čaka še izlet do kleparja, da mu potegnemo nazaj na svoje mesto sprednji konec. Sicer je poškodba skoraj da nevidna na slikah, ker je udarec dobil odbijač, ampak popravljen blatnik več ne paše na svoje mesto, zato bomo to popravili in pa še ob enem naravnali sprednjo havbo.
Upam da mi uspe avto še ta teden odpeljati, da čim prej popravim še prag potem pa šasija in karoserija narazen
Že kar nestrpen ratujem, ker bi se že z veseljem vozil z mojim oldijem in izkoristil še zadnje lepe jesenske dneve. Tako pa lahko zaenkrat samo občudujem druge oldije iz mojga daily-a. In povrhu vsega se na lep sončen dan, na poti iz službe pripelje mimo majstr z v piko obnovljenim srebrnim Porschejem 356. Sem se skorej zaletu ker sem tolk zijov!
Sicer je moj Fastback še daleč od končanega, ampak enga dneva se bom tud jst veselo vozu na izletih, kot vsi vi ostali tukej!
Končno se je tudi meni premaknilo nekaj in sicer avto je prišel nazaj od kleparja in sedaj ima vse glavne karoserijse dele nazaj na sebi:
Sicer je karoserijskega dela še kar nekaj. Sprednji levi blatnik mi še malo nagaja, ker se vse reže ne poravnajo čisto tako kot bi jaz želel, ta tudi havba je še malo zvita.
Načrt, da pred snegom dam narazen karoserijo in šasijo se je pa podrl. Ker je toliko časa trajalo da sem avto dobil nazaj me je prehitel sneg, tako da bom zaenkrat moral postoriti tisto kar se da, kar tako kot je sedaj. Dela je še kar nekaj tako da me to ne skrbi zaenkrat.
super ..saj kjub snegu je pri takih projektih vedno kup dela ..res je,da ti sicer malo podere plane ampak včasih je treba bit malo prilagodljiv in malo vrstni red premšat pa je .. zdej pa zakurit v delavnici,kuhančka na šporget in delat