no pa da predstavim še Manto. Gre se za tip B ,limitirane serije 400.Avto je bil takrat narejen zgolj za pridobitev FIA homologacije za nastopanje v dirkaške namene takratne sk.B.
Biser je pravgotovo 4 valjni 2,4 literski motor z Cosworth 16 ventilsko glavo.Menjalnik je tudi bolj redka zadeva,gre se za Getrag 265,diferencial pa ima ZF 80% zaporo diferenciala(špera).Od posebnosti velja še omeniti razširitve karoserije,Recaro sedeže v “blitz” oblazinjenju in pa 15 colske ronalove feltne z petimi luknjami in v širini 8 col(opcijsko tudi v 10 colski varjanti-zadaj)
Sledila je še demontaža motorja in menjalnika vključno z mostom ter diferenciala
Naredil sem še voziček pod karoserijo-da lahko avto sploh premikam.V notranjosti je bila tudi očiščena vsa izolacija,trenutno sem pri čiščenju podnov iz zunanje strani.Potem gre karoserija še na peskanje.
Ti tale MAnta se mi pa dopade… Zanimivo je kak “oldschool” avti sploh ne zgledajo slabo dokler jih ne odpreš . Deli so dostopni ali si jih teško našel ?
ma z deli ni takih hudih problemov..usaj z pleharijo.Je pa aftermarket roba in je kakšen detajl narejen prav nemarno.Večji problem je npr. z bodijem in pa mehanskimi deli ..skratka z zadevami ki so specifične za serijo 400.
Je pa drgač precej gnila..bom dal slike po peskanju..bo bolj nazorno za videt na svetli podlagi
plan je v temu mescu ..glede na to da za jutri napovedujejo lepe vreme,potem bom verjetno jutri končal z čiščenjem bitumna na podnu..pol pa samo še pesek
“Nahbau” karoserijski deli za spačke so v večini primerov dandanes tolk slabi , da ti pride da bi zbežau na drevo pa v jok…
Je pri Manti dost trdna pločevina za peskanje ? Poskusi ne peskat tam kjer ni treba. Jaz imam slabe izkušnje s peskanjem. Pa ne sam s spački, še amerikanca je uspelo zverižit pa veš kolk je tam debel pleh… Ponavadi jaz omejim peskanje zgolj na robove in nedostopne kote , ki se jih drugače ne da očistit. Pa tudi ,če nekaj predvidim, da se bo menjalo mi tak kos ne peskajo.
ma dist sitno delo ja..sicer je originalna izolacija kar ubogala..problem je bil ker so nekaj dodatno špricali..in je kot nek mehak bitumen..sem pa drugače namest fena uporabil kar plinski gorilnik.Je pa za v notranjosti bolj primeren fen(za bitumenske plošče) ker z plinskim preveč stopiš-z fenom pa se samo pogreje…gre pa tudi na mrzlo še kar uredu