Opel Kadett C 1.2N 1976

Pozdrav vsem na forumu. Imam Kadett-a c1, z motorjem A12N, letnik 1976. Vozilo je bilo v orginalnem stanju, vzdrževan vendar zelo slabo. Je bil barvan (vendar v oranžno - so verjetno malo barvo mimo vsekali, ker orginal je rdeči), pleh pa so dali fliko prek rje in to je bilo to. Podvozje je bilo na srečo zelo dobro zaščiteno, tako da ni dosti prerjavelo. Avto je zadnjih šest let stal, zato sem ga zadnjih dva meseca malo vozil da ugotovim napake in glej ga zlomka vse OK, razen semeringa na glavni gredi in menjalniku ni odpovedalo nič. Tako da se je začela dolga in kakovostna (kompletna) obnova, katero sem se odločil deliti z vami.
P.S. Delo poteka na žalost v garaži brez elektrike in vode, tako da upam da mi bo uspelo.
In že so nastopili problemi, prvo crkne brusilka nato pa še elektro-agregat.
Tukaj pa prvo nekaj slik Kadett-a ko je še bil cel:

Več slik pa najdete tukaj

pozdravljen in dobrodošel. Puščanje semeringov pri avtomobilih,ki stojijo dalj časa je dokaj gost pojav.Tesnilni rob namreč z časom otrdi in ga potem pri obratovanju dobesedno pobere.
Drugač pa zgleda avto dost dobra osnova.

Veliko užitkov,predvsem pa dobre ter trdne volje pri obnovi ti želim :wink:

heee, še en pacjent :stuck_out_tongue:
kr korajžno, če rabiš kak nasvet pa nas je kar nekaj kadettarjev tle na tem forumu…

Obilo veselja ob obnovi.

Kaj vse te zanima? Sam sem dosti iskal dokumentacijo za b kadetta, pa je veliko stvari kar se tiče motorja, menjalnika, itd. podobnega. Za c kadetta pa ima verjetno kateri od forumašev kaj več dokumentacije, saj se prej najde na netu kot za starejši model kadetta

Repair manual bi potreboval večinoma za motor, menjalnik, el. sheme kaj več pa tak ne ostane.

Evo par slik razstavljanja kadett-a

Se opravičujem da so slikice male, ker niso pomanjšane na shrani.si in potem v forumu pridejo oooogromne

Pa še par slik motorja, menjalnika ter diferenciala

Odkrita rja na pločevini, ampak glede na starost se mi zdi da ni tak hudo. Dosti je pripomogla bitumenska zaščita podvozja.

In začela so se kleparska popravila, pri katerih mi pomagata moja zvesta pomagača

Za dele ki niso zahtevni sem se odločil da jih izdelam sam, ker vprašanje kakšni so ponaredki. Sem gledal na ebay-u in se že na sliki vidi da je klump. Tako vsaj vem da je pločevina prava in da bo avto onovljen s srcem in dušo. Kupil bom samo zunanje dele kot so pragi in obrobe blatnikov, ostalo pa upam da mi bo uspelo narediti, čeprav ni potrebnega orodja.

En primer postopka izdelave:
-izbereš del za popravilo

-prerišeš s šablone na pločevino

-izrežeš ročno seveda

-malo obdelaš s kladivom

-izdelava končana

-ter preveriš ujemanje

super ti gre! Pohvalno :sunglasses:

Gre super samo se je malo upočasnilo ker je del za brusilko dražji kot pa kakšna poceni brusilka, za agregat pa se še niti pozanimo nisem. Bo treba neko poceni brusilko vzet pa nov agregat. Če ne kaj drugega pa imam milion delov še za očistit. Pa motor in menjalnik za porihtat.

Pozdravljen!

Super ti gre obnova! Ko sem prebral prvi post sem mislil, da bo to nekaj bolj na hitro, no tole zgleda pa že kot komplet prenova! :slight_smile:
Glede olja za menjalnik in motor: jaz sem v mojega 4-stopenjskega tankal 80w90 (moram preverit da bo res 100% :laughing: ), in je bilo vse bp. :slight_smile: Isto v diff.
Sem pa mnenja da je bolje staro olje ven zlit preden novega not tlačiš…ne vidim razloga zakaj bi to lahko čemu škodilo…
Tukaj je pa še link do .pdf-ja (komplet service manual za kadetta - 114mb!): link

LP :sunglasses:

Napiši ali pošlji po "pm"email naslov, da ti poiščem in pošljem, ker je tega kar precej(beri: veliko Mb).

Drugače pa kolikor sem na hitro preletel slike- pohvalno! Še dobro, da imaš zveste pomočnike, ki ti pridno pomagajo.

Evo e-mail naslov: opel.kadett.c.1.2@gmail.com

To sem iskal Hvala za link

Zanimiv mail naslov imaš… Me spominja na predpremiero enega filma, ki sem ga hodil gledat. Film je imel prav zgovoren naslov: “opel b kadett '72”., ampak to je čisto druga zgodba…

Bom poiskal kar imam od dokumentacije in ti v tem tednu še pošljem na mail.

Tak pa mi je uspelo očistit notranjost, malo je še ostalo ampak bo

Odstranil sem tudi glavni zavorni cilinder ter cevi

In sneta zadnja aksa

Usedline v difu

Povrh vsega pa še neki “mojster” vgradil napačne zav. cilindre ter pakne

da boš vidu kako zgledajo “gnili” a stebrički na kadett c

http://www.youtube.com/watch?v=ha3VSAljeXg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=jUQpflPOd5w&feature=related