Odstranjevanje rje s citronko

Sem jaz včeraj tudi nekaj proval s citronko čeljusti očistit. Saj še kar gre samo je dokaj švoh. Če je rja na debelo jo ne zgrize lih. Sem čas nazaj neke rjaste vijake s solno kislino napadal in je seveda dosti bolj agresivno. Rezultati so podobni samo je dosti hitreje. Če citronka ne bo dovolj lahko provaš s kislino. Samo ne pustit 12 ur notri. kake pol urce bi blo za to tako površinsko rjo verjetno dovolj.

ma očitno je z rjo nekaj narobe, da ne dela tako kot na nosilcih čeljusti.

nekaj malega mešanice mi je ostalo, pa sem vrgel par rjavih matic noter, in jih začelo takoj kuhat…

v rezervarju pa sploh ne vidim balončkov, čeprav rjo razjeda, se vidi prav lepo črto do kje je tekočina…

bom danes dal rezervar na poletno sonce, da vidimo kašen evekt bo višja temperatura naredila, rezervar je črn tako da se bo to kar fejst segrelo.

prnesem solno kislino? imam ene 5l čiste kisline…? :smiley:

fuuuuu vem!

prinesi šibrovko, boš vidu kako leti ta hrdja dol :smiling_imp:

ta linija čistega pleha ki se vidi na površini mi ni dala miru…

malo sem pomučkajl in se je v vodi vidlo tolko smeti kot v slovenskem parlamentu, ok, ne spet tolko no…

ćista linija kot da bi jo z laserjem zarisal…

pol sem reku nič, zlijem to sranje ven pa bom svežo natočil noter…ko sem demontiral kar sem podložu pod tank sem šeenkrat pogledal noter…

Das ist wunderbar :smiley:

ma ja no, neki bo :smiley:

woohoo ..zakon ..jaz nisem dvomil v uspeh :laughing:

Vrhunsko! Nebi verjel, da tako lepo ocisti… :sunglasses:

:astonished: :astonished: hudo!

prej:

potem:

top šit res :open_mouth:

to je po nekaj več kot enem dnevu…

kaj ga to dela, samo v enem dnevu…

dej ne komplicirej :laughing: ulij do vrha in bašta :stuck_out_tongue:

Bom s to rundo pobral to grobo rjo, za napolnit rezervar rabim več kot 90l mešanice :wink:
To je 20e citronke :smiley:

tu je blo zgleda na debelo, pa mešanca je že znucana pomoje, je v rezervarju že en teden…

Lep rezultat. To boš dal cinkat?

v bistvu ne, plan je da bi noter zlil par litrov epoksi barve, in rezervar vrtel da se razlije čez celega, lahko bi pa natočil samo liter, pa z epoksi barvo pobarval samo zgornji del rezervarja, tistega del pač ki je vedno suh, zgornjo tretino recimo…

ma po moje ne ravi par litrov .. predstavljaj si kolko bi pobarval recimo na čopič z eno kilo ..oz če greš delat z ene kile + trdilec + redčilo…

Hoho, kako to dobro pohrusta rjavo govno :astonished:

Jaz ga z barvo ne bi sral, da se ti ne bo začel potem luščit in bo pidarija. Vedno imej poln tank pa je :laughing:

Valda, kaj češ da je 90L 100tke…