Mig/Mag varilni aparat

Še malo pa bo. Kupil Esab samozatemnitveno masko(croma_man, hvala!) in novo jeklenko polnjeno z Argon/CO2 mešanico.
Še žica, rokavica pa takšne male malenkosti.

Kje kupujete pločevino?

no tud rokavice od esaba ma damjan pa žico poceni…tak da kr nazaj :slight_smile:

Malo z zamudo. Takole izgleda moja pridobitev.
varmig-191-supermig.jpg

a tole ima trifazno vtičnico? Al kaj za en priklop ima ?

Ta aparat ima kot moj, ima trofazno vtičnico z adapterjem na enofazno…
Tako da tiste bolj švoh zadeve lahko delaš na “šuko”
Če pa rabiš kej jačega pa priklopiš na tri faze (dejasnko pa uporablja samo dve faze od treh :wink:, če zastaviš konektor je en pin prazen… )

Tako je. Drži.

aha..jasno zdej ,sem mislu da ima dva kabla kot včasih elektroda šwas :laughing: Drgač sem vidu da piše 1x230 + 2x400 samo mi ni blo jasno

Papi ti imaš Iskro 210 ?

Odločam se za nakup enega od naslednjih aparatov (Supermig 191 ali pa Iskravar 203 ecoline), če ima kdo kakšne izkušnje z njimi (Iskra 203 ecoline) bi jih bil vesel. Veliko dobrega sem prebral o Varstroju (prevdsem za 191) pa tudi nekaj o Iskri. Nekako bolj sem prepričan v Iskrinega ker je pravi 3 fazni (3x400V). Lp

Ima kdo kakšno idejo v čem je težava oziroma kaj počnem narobe? Imam Varstrojev 191 Supermig. Iz 15kg koluta 0.8mm žice sem šel na 5kg kolut 0.6mm žice. Sedaj se mi pa dogaja, da mi kar naprej trga žico pri koleščku, ki poganja žico.
:confused:

Ja pa si obrnil kolešček da gre žica po 0.6 utoru? Pa preload zmanjšaj na koleščku dokler ti ne začne drset žica, potem ga pa malo nazaj privij.

Ja kolešček sem obrnil na 0.6 mm utor. Sprva sem kolut žice namestil kar direkt na os, skrajno desno. Sem mislil, da je problem, da ni scentrirana in jo špona preveč postrani. Potem sem se spomnil, da sem zraven dobil dva plastična koluta.
Kolut žice sem scentriral na sredino pa je isto.
IMAG3470.jpg
Bom probal še enkrat z nastavitvijo preloada na koleščku. Ne bom rekel, da sem do sedaj imel vedno optimalno nastavljeno, vendar nikoli v teh 2,5 letih odkar imam aparat nisem imel takega problema s pomikom žice.

Če z nastavitvijo koleščkov ne bo nič boljše, namaži akso po kateri se vrti kolut žice z mastjo. Mogoče bo pomagalo.