Kućni proizvod

ker se je pri prvem roštiljanju pokazalo par pomanjkljivosti, zdej to rihtam…

a teh testiranj je drgač več ? :laughing:

pa vsakič znova se testira, en velik test bo čez ene 3 tedne :smiley:

Lahko pričakujemo tudi kako predstavitev za širšo javnost in investitorje? :laughing:

sej to… je že razumel kaj sem mu napisal…samo glumi nekega francoza :laughing:

Kako pa to deluje tisti zadnji del?
A zadaj oglje delaš iz polen medtem ko spredaj pečeš?

zadaj kuriš, oglje ti pada mimo železja na dno, in ga vlečeš pod rešetke kolko ga rabiš… :slight_smile:

Dobra fora :slight_smile:

Obljubim evo da ko bo naslednjič roštiljada bom vse poslikal da boste uživali v slikah :slight_smile:

No pa sem še jaz malo “kućno proizvodil”

Rabim pigat tanke pa ozke robove za poden popravit na e21, zato sem si naredil pripravo za pigat pleh iz treh L profilov:

In ker nimam ogormno placa viška v delavnici sem naredil kar tako da se prišraufa pripravo na rob ponka in da se da ročke snet - tako da se lahko enostavno in kompaktno pospravi kadar se ne rabi (kar je 99% časa)

Potem sem si nardil pa še sponke za pleh za varit na stik - zdej lahko rečem da se da z mojim švas aparatom varit tud 0.3mm debel pleh (tolk je namreč debel kovinski trak za palete iz katerga so narjene sponke - da pa to glih tapravo razdaljo med kosi pleha za varjenje na stik)

kolko lufta si napustil na pigalci ..škoda ker nisi naredil nastavljivo ..med 0,8 in 1,5 je ogromna razlika v radijusu ko kriviš

Najmanj tolko pa več: :smiley:

(to je 0.8mm pleh)

Sej je nastavljivo; sem nardil luknje od zgornjega profila ki stisne pleh na mizo ovalne in ga lahko premikam naprej pa nazaj ene 3mm in dobim različne radije :wink:

važn ti je un luft ki nastane ko dvigneš za 90 stopinj..med fiksnim delom in tem ki se dviguje. Če je tam zračnost večja od debeline pleha ti potem pri krivljenju vleče bolj na dolgo ..kot vidim imaš pante zavarjene..vsaj tako je videt na sliki

Ja pante mam zavarjene
Men je važn da lahko različne radije delam - in jih lahko; sem probal :wink:
Lahko to izvedeš tako kot si ti predlagal - da nardiš da se panti umaknejo od roba ob katerga se piga, al pa tko kot sem jst naredu; da rob ob katerga se piga umakneš od pantov

ko si omisliš novo igračo :laughing:

Lepo zgleda! A to si ti naredu? :open_mouth:

Ja.. ma bi šlo tudi boljše :slight_smile:

Ja dej kkšno sliko cele mašine, ne? Kaj kle samo z mizo rajcaš?! :smiley:

Evo Pero ..nisem pozabil ,samo cajta ni blo :slight_smile:
Glavno vreteno 2,2kW/24 krpm , po oseh koračni motorji , krmiljeno z Mach3 , delovna dimenzija 600x900 mm

Pa še to pride gor ob prilki

Pa ti si zdaj opremljen. Kaj to boš kak mini biznis začel ali bolj hobi varjanta?