DIN AUX / 3.5mm jack / BlueTooth

Živ!

Sem si rekel, da bom spisal en kratek tutorial kako tole doma narest, ker se mi zdi mega zadevca. Za kaj se gre? Original (ali period correct) avtoradio, zadaj pa zvezan mp3 player / telefon.

1. Rabiš avtoradio z DIN priključkom. Izgleda takole:

1. Rabiš pinout konektorja. Meni se je najbolj razumljiv zdel iz https://www.benzworld.org/forums/w123-e-ce-d-cd-td/1656643-opinions-becker-radio-aux-ipod-adapters-6.html#post11936865

1. Jaz sem pri sebi uporabil kabel od neke stare tipkovnice (rabiš vsaj 3 žice), sestavine pa zložil v eno malo ohišje. To se zdaj nahaja v pepelniku.

1. Končni produkt:

Video delovanja pa naslednjič! :wink:

a bravo :slight_smile:

Največji problem je tu staro tipkovnico ali pa miš najdt :laughing: … kul simpl zadeva :thumbup:

Ma jaz sem imel z to zadevo ful nekih motenj oz prisluhov iz radia. NI se mi dalo vec ukvarjat pa sem odmontiral. Upam da bos imel ti kaj več sreče.

tip ma trojne dvojne webre in posluša radio…koji kurac? :smiley:

Sem točno s tem namenom dal kabel od tipkovnice. Ima alu shieldane žice.

Priznam, redko prižgem radio! :smiling_imp:

Ej nikol si nisem prišel do jasnega glede tega; a je treba shield ozemljit al ga ni treba? Je kej razlike?

Shield more bit ozemljen samo na eni strani.

Hja ker novi telefoni nimajo več 3.5mm jack priključka za slušalke se bo treba lotit nadgradnje na BlueTooth.

Step one: planiranje :smiley:
VUBT2.drawio.png
Izvedba še sledi!

kje boš vzel VUBT2? se mi ne da plačat 15€ poštnine :slight_smile:

Ga že imam doma. Sem si rekel, da bom rajši nabavil nekaj malo dražjega (hopefully manjši crap) od tistih poceni noname kitajcev. Pa še en dodatni izhod ima, na katerem je +12V, ko se povežeš nanj. Na ta način ne rabiš niti gumba nikamor skrivat za preklop FM / Bluetooth…

Video delovanja prihodnjič. :laughing:

Btw, a komu koristi verzija 1, na 3.5mm jack konektor? Rade volje podarim.

Ma jaz sem to sproval na nekem starem plaupunktu in je blo toklo prisluka da ni blo uporabno. Sem se igral tudi z plaščem in ozemlitvijo ma ni blo bistveno boljše. Tebi je delalo dobro to na jack praviš?

Sem obljubil video delovanja. :smiley:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=L5lK1VtPzS0[/youtube]