Torej izpolnila se mi je dolgoletna želja pokazala se je opcija in sem si omislil sledečo zadevo:
Daimler Double six Vandenplas serija II letnik 1978 podaljšana varianta L.
Avto je Od prvega lastnika iz švice in ima baje realnih 78.000km in je cel originalen. Lastnik pred mano je bil tale mojster se pravi da imam celebrety car https://en.wikipedia.org/wiki/Voki_Kostić
Ni sicer perfekten ampak glede na to, da je original je v super stanju. Motor V12 5.3 280konjev avtomatik menjalnik, klima, servo centralno zaklepanje 4x električna okna,… V glavnem vsa oprema, ki je bila takrat možna (fully loaded)
Avtoček je super za cruzat in se glede na leta perfektno pelje. Sedaj čakam na homologacijo in certifikat potem pa gas.
Evo par slikic:
Konjenica
Notranjost in to vse original edino strop je za zrihtat, ker se je povesil (mini projekt)
Še ena nočna res je grda barva ampak mu super paše
Za enkrat bo ostal original mi je tak najbolj všeč. Zici so ful udobni eni kot drugi. CB gre pa not un prenosni pa magnetna antena ne bom nič vrtal in montiral ta je za vozit in ne kot projekt
Super!! Hvala bogu al ne vem komu,da ima vsaj volan na pravi strani
A barvan je že bil ..ker vidim da so zapirala na notranji strani haube u barvi ..drgač pa ja ..hud ..CD class To bi treba zdej še šoferja..ti pa cigaro in cognac na zadnjem zicu
Voki je bil med drugim tudi lastnik enega jugo box kluba samo, ko je leta 78 z tem Daimlerjem uletu v Beograd je bil naj jači. Drugače pa se je Voki leta 2008 z tem avto zaletu v korita za rože (zaradi tega štrihana hauba) potem je bil prestar da bi vozil in so mu vzeli izpit. Leta 2010 je umrl tako, da je avto stal 4 leta. Potem sem pa jaz ubodu zadevo imam pa še original prometno na Vokita pisano.
..ja voki je meu okus za umetnost in lepoto… bil je predsednik bk crvena zvezda, no ampak tole je že mal offtopic,
…skratka, avto nosi z seboj še zanimivo zgodbo, kar mu daje še posebno noto
Avtoček je kar lep ni pa v top stanju. Ampak ga bom pustis take ga kot je samo muzko mislim not dat in par stvari porihtat drugače pa se vozit med lepimi dnevi
Miha, lepo ga vozi!
Če mene vprašaš, je takšno stanje avtomobila idealno za lastnika: dovolj lep za na cesto in z dovolj patine, da ti ga ni preveč škoda uporabljat.