Bmw e30 318i 1987

Gre za e30 318i(77kw/105ps) bronzitbiege metalic, izdelan 87’ leta, pred faceliftom(prelomno leto),kar pomeni krom odbijači, m10b18motor,…
Avto je slovenskega porekla, kupljen v 5.mesecu pri tehnounionu ..takratni lastnik pa je bil zobozdravnik iz prekmurja,ki je za avto očitno zgledno skrbel.
O tem pričajo podatki; avto ima potrjeno servisno knjigo pri pooblaščencu v Gadiju v Avstriji,notranjost je zelo lepo ohranjena,avto pa je praktično brez rje.
Avto,je bil v režiji tega gospoda vožen do leta 2004,nato pa je imel daljši počitek do 2012,nakar ga je kupil njegov sosed,ki mu je urejal okolico in avto spravil nazaj na cesto…na mojo srečo se ga je po nekaj mesecih naveličal :smiley: in je avto prišel v mojo last :smiley: :smiley: :smiley:

Slike stanja vozila ob nakupu:

Kar se tiče opreme,je bolj skromna,omembe vredna sta le električno voznikovo ogledalo in strešno okno,vendar je ravno zaradi tega bolj pestro in se z avtom nekaj “dogaja” :slight_smile:
Zaenkrat sem vanj z kolegovo pomočjo(hvala Matej :wink: ) vgradil original servo krmilni sistem, eibach prokit vzmeti,ga opremil z obnovljenimi BBS Melber 7.5jx15,ter zamenjal nekaj "potrošnih"drobnarij…v prihodnosti upam da naberem čimveč tehničnih bonbončkov,ki so obstajali za e30,sicer pa avto ostaja v “originalnem stanju” :smiley:
..slike sledijo…

welcome :slight_smile: super zgleda, s tanovimi slikami pa kar na dan z njimi :slight_smile:

…ena nahitr s telefonom :smiley:

Lepotička :slight_smile: Komi čakam nedeljo da se malce zapeljemo na dolensko :slight_smile:

Hvala za dobrodošlico,tud tvoj kadet je videt krasen :slight_smile: ena nova slikca za silo je gor…kaj več pa še pride..

…ja tud js komi čakam,to bo prva mal dalša vožnja z novo optiko :smiley:

Da neboš potem prehitr :slight_smile:

Ah,ti se pa res ne rabiš bat,ma tvoj m10 kakšno kobilo več :smiling_imp: pa še lažji je,razn če se nam kak fičko pridruži pol bi pa znal bit prehiter :laughing:

lep primerek ..zgleda zelo ohranjen

Za moj okus edino premalo na tleh pa preveč balonaste gume :slight_smile: Naj ti dobro služi :wink:

gume še pridejo malo manj balonaste :)ker te k so zdj gor niso niti homologirane, znižan pa je že 40/35 kar meni odgovarja…tko da zaenkrat višina ostaja takšna oz.malenkost nižja,kolikor pač bo zaradi drugega preseka gume :wink:

feltne so iz cabriota?

Ne…iz polota,gor so ble pa gumice 165 :laughing:

Me pa vsi Bmw-jaši sprašujejo če si jih ti obnavljal :slight_smile:

ja te sem rihtal leta 2010, so pa še ene enake, s tem da so tiste ET12 kar je ubistvu pravilna širina za E30, melber se je takrat prodajal kot dodatna oprema, to kar maš gor so za golfa 2 z ET26, prave so pa ET12…mam ene 6-7 kompletov še na strani za slabe cajte :laughing:

Vem da je bla Melber bla dodatna..sam bolj logičen se mi je zdel et26, glede na to da je od bbs style5 original za e30 et24,kaj potem je z et12 čist na robu?..
Aja a se tok slabi časi obetajo :smiling_imp: :laughing: :laughing: :laughing:

mam nekje slikano razliko med ET26 in ET12, slednja ma dost več roba. Ja zlo hudi cajti se pripravljajo, mam vsega skup 120 kompletov feltn, tak da če aluminija zmanjka na svetu, ga mam jst dost :laughing:

Ola lep bavarc.

Jaz sem imel na svojemu BBS ET 13, pa je brez distančnikov na 70-50mm dol in 195/50 zgledalo takole

Čist normalno, zadaj mi ni nikoli podrgnil, spredaj je bilo pa tudi še lufta. Sem pa imel malo bolj podrte negative :laughing:

…ja ql je da ma feltna več roba,ampak sm čist zadovoljen tud s temi :wink:
tko k majo ženske fetiš na čevle,maš ti na avtomobilske copatke a :laughing: to zakladnico bi pa rd enkat vidu :slight_smile:

Hvala…hudo zgleda tole,sam a ma tale deljeno dimenzijo feltn,k zadnje zgledajo z več roba..drgač pa js sm znižal,sam 40/35 ker mam gor “zavesce” katere za moje oko pašejo na avto in na tej višini tud noben ne vpraša za homologacijo :wink:, avto se pa z temi vzmetmi tudi pelje dost lepš…

Takole se je pozibaval pa na original podvozju..k terenc :laughing:

Komplet je 7×15

PS…moj je zgledal samo zaradi M-tech II spoilerja nizko, drugače je še kar tank :laughing: