Zdravo,
Da tuki predstavm svoj voz, kerga sm bolj kot ne obljubil da bom na vaši fb strani.
Gre za avto BMW 2002 modificiran v 2002ti. Avto je 20 Marca 1975 zapustil tovarno v Münchnu, že 25 marca pa je bil dostavljen v Verono k BMW dealerju. No potem je avto v Yugoslaviji na lepem ratu 1602 in letnik 71.
Sedaj ko se je avto zrihtalo se je uredilo tudi to da je po papirjih 2002.
Prirejen je na 2002ti, sepravi ima 2 dvojna Webra DCOE 40.
Od omembe vredne opreme ima ALPINA platišča, ALPINA ročico menjalnika, ALPINA števce, ALPINA volan x2, ABARTH izpušni sistem, tii/turbo zavore in ojačevalec zavor…
Pa da nebomo sam govoril, povedo slike več kot 1000 besed…
Hladilnik olja pride kasneje kot dodatek k drugi glavi ko bo čas in denar za predelavo glave.
Alpina feltne so bile že v tistem času vgrajene na to vozilo če je avto predelala alpina…
Feltne bodo te tudi ostale, iščem ene zelo zelo redke magnezijeve ampak vse kaže da jih bom težko našel.
Glede višine se bo postopoma prestopilo na športno podvozje nekje 1-2 cm nižje. Kar meni ustreza, ker mi je bolj pomembno kako se vozi kot da vem po čem se vozim.
Ima kdo tukaj kake izkušnje z webri DCOE 40? Nekaj me muči diza za idle, ker jo imam 50 in moram zelo bogato mešanico narediti, da ne pluva nazaj. Baje bi bila diza 55 idealna.
Evo ker sem lovil še zadnje sončne žarke včeraj, je bil dan tudi produktiven izven delavnice…
Avto po malo več kot 200km ratuje še vedno čedalj bolj všeč.
Avta se počasi navajam in zaenkrat imam še straho spoštovanje, ker ima zelo vesel zadek na vsakem spolzkem delu cestišča…
Ja no sej vem da je čar v tem in je super, problem je ker nisem avta navajen. Sem v življenju peljal marsiakteri avto od 700kil pa do 40ton ampak za užitek morš avto poznat v detajle, pri avtu za vsak dan sem se ga pozimi navadil, ko vse drsi in takrat vidiš kako se odziva, pri tem nebom videl, rabim pač zato veliko več km nabrat…
Sploh pa špero rabim, ker kmalu gre moč samo na eno kolo…
Nimam pojma, folk ga dostkrat zamenja za kako črno e30 ali črnga e21.
Na hitro so si podobni a ne poznavalcem.
Sem že večrat slišal da sem bil nekje pa so kolegi trobili…