Čeprav se o avtu ni skoraj nič pisalo, je bil redno v uporabi, s praktično nič nepričakovanimi zapleti.
A vsake zgodbe je enkrat konec in po pravljičnih sedmih letih v družini, gre avto v prodajo.
Opel Rekord C 1700L, g.1968, 75KM, klasični survivor, torej bez obnove v 56 letih obstoja. Na števcu ima samo 81.000km in bi lahko bili realni.
Uradno uvožen v SLO (YU) iz Nemčije leta 1977, čeprav naj bi že par let prej strašil po naših cestah. Če imam prave informacije, je bil v DE v lasti brata novega SLO lasntika.
V SLO je večino časa preživel pod deko v garaži, prav tako je lastnik prepovedal vožnjo po dežju, zime so bile tako ali tako no-go cona, prepovedano je bilo pranje s tekočo vodo (le brisanje s krpo). Te želje so spoštovali tudi potomci lastnika do prodaje.
Moram priznati, da sem prekršil prepoved pranja s tekočo vodo približno 3x na sezono, dež je v teh letih pri meni avto videl morda 4x (ujet na cesti), pozimi pa je počival pod ponjavo.
Ni perfekten, je pa perfekten za uporabo.
Klima deluje!
Notranjost v modrem mu kar paše, prav tako je modra pika na radiu z mehanskimi spomini.
Precej je dodatne opreme (ventilacija, varnostne utripalke, intervani brisalci, gretje stekla, rally daljinke in en mistery-switch, za katerega se mi ne sanja, čemu je namenjen):
Kup dokazov o pestrem življenju: RTV naročnina, najljubše olje ELF, Tauernautobahn in nudistični kamp Straško! (ne, tu ne bi šli v podrobnosti, tudi če bi jih poznal )
Zamišljena cena je 7.700EUR, probnosti in dodatne info pa v živo v okolici MB ali na telefon (pošljem na ZS).