'68 Opel Rekord C 1700L 2-door limo - 'Schneewittchen'

nalim

Avtomobil: OOOO | \X/ | ⚡

Re: '68 Opel Rekord C 1700L 2-door limo - 'Schneewittchen'

Post by nalim » 25 Aug 2024, 20:42

Čeprav se o avtu ni skoraj nič pisalo, je bil redno v uporabi, s praktično nič nepričakovanimi zapleti.
A vsake zgodbe je enkrat konec in po pravljičnih sedmih letih v družini, gre avto v prodajo.

Opel Rekord C 1700L, g.1968, 75KM, klasični survivor, torej bez obnove v 56 letih obstoja. Na števcu ima samo 81.000km in bi lahko bili realni.

Uradno uvožen v SLO (YU) iz Nemčije leta 1977, čeprav naj bi že par let prej strašil po naših cestah. Če imam prave informacije, je bil v DE v lasti brata novega SLO lasntika.

V SLO je večino časa preživel pod deko v garaži, prav tako je lastnik prepovedal vožnjo po dežju, zime so bile tako ali tako no-go cona, prepovedano je bilo pranje s tekočo vodo (le brisanje s krpo). Te želje so spoštovali tudi potomci lastnika do prodaje.

Moram priznati, da sem prekršil prepoved pranja s tekočo vodo približno 3x na sezono, dež je v teh letih pri meni avto videl morda 4x (ujet na cesti), pozimi pa je počival pod ponjavo.

Ni perfekten, je pa perfekten za uporabo.

Image
Image
Image

Klima deluje!

Image

Notranjost v modrem mu kar paše, prav tako je modra pika na radiu z mehanskimi spomini.

Image
Image
Image

Precej je dodatne opreme (ventilacija, varnostne utripalke, intervani brisalci, gretje stekla, rally daljinke in en mistery-switch, za katerega se mi ne sanja, čemu je namenjen):
Image

Kup dokazov o pestrem življenju: RTV naročnina, najljubše olje ELF, Tauernautobahn in nudistični kamp Straško! (ne, tu ne bi šli v podrobnosti, tudi če bi jih poznal :lol: )

Image
Image

Zamišljena cena je 7.700EUR, probnosti in dodatne info pa v živo v okolici MB ali na telefon (pošljem na ZS).
Post Reply