MB W114 250CE "Zlatko"
- The Boris
- Avtomobil: MB W114 250CE, MB W201, VW Hrošč, VW Jetta MK1, VW T3 Syncro, Datsun 280ZX
Re: MB W114 250CE
Se spredaj menjane ploscice, tako da je sedaj podvozje razen auspuha komplet postimano.
Potem smo porihtali tesnila in izolacijo med blatniki ter namestili blatnike
Potem smo porihtali tesnila in izolacijo med blatniki ter namestili blatnike
May the Force be with you.
- DS71
- Avtomobil: Manta 400 & Stingray
isti model in kombinacijo sem jaz imel na moji 123. Po moje ta bolša feltna za stare mece vključno z 123 generacijoThe Boris wrote:Spredaj so 8, vzadaj pa 9
Super projekt!
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...
- The Boris
- Avtomobil: MB W114 250CE, MB W201, VW Hrošč, VW Jetta MK1, VW T3 Syncro, Datsun 280ZX
Se popolnoma strinjam
Ko bom imel na teh gume gor, bom še malce naredil primerjavao med 15" barock felgami
Evo izpušni kolektor smo povaril in pobrusli, tako da je zadevo zopet kot nova
Sedaj pa rešim še auspuh. Imate mogoče izkušnje kaj bi bilo bolje?
Da kupim kopijo preko ebaya ali da dam zadevo narediti. Dobil sem eno priporočilo iz Hrvaške http://auspuh-lastovcic.hr, bi naredil za isti denar kot dobim na ebayu navadnega pri njemu iz inoxa
Ko bom imel na teh gume gor, bom še malce naredil primerjavao med 15" barock felgami
Evo izpušni kolektor smo povaril in pobrusli, tako da je zadevo zopet kot nova
Sedaj pa rešim še auspuh. Imate mogoče izkušnje kaj bi bilo bolje?
Da kupim kopijo preko ebaya ali da dam zadevo narediti. Dobil sem eno priporočilo iz Hrvaške http://auspuh-lastovcic.hr, bi naredil za isti denar kot dobim na ebayu navadnega pri njemu iz inoxa
-
- Avtomobil: MB 230.6 71' MB 200D 88' MB 300TE 91'
Ej sej so zlo umetniške te fotke, sam se nič ne vidi na njih.
Me pa zanima, ker sam ravno delam en tak avto, pa bi me zanimal videt tvoje rešitve. Kaj je ta karo zadeva na A stebričku/koloteku?
A nima ta plastična zapora koloteka eno original gumo, ki zadihta na blatnik?
Me pa zanima, ker sam ravno delam en tak avto, pa bi me zanimal videt tvoje rešitve. Kaj je ta karo zadeva na A stebričku/koloteku?
A nima ta plastična zapora koloteka eno original gumo, ki zadihta na blatnik?
- The Boris
Bom dal drugič neki široki kot gor, da se bo več vidlo
Gor sem dal dodatno izolacijo/zvočno izolacijo, pravijo da od viška ne boli
Ta ista zadeva pride tudi po podnu in vzadaj v prtlažniku. Sedaj na pamet ne vem kak se ji reče, sem tega kupil celo goro da sem dobil vredu ceno, smo taisto že uporabljali na hroščih in je zaenkrat top
Ekola danes naročil še tole
Če bo vse po sreči, bi moglo biti v petek pri meni, kar pomeni da gre v soboto gor, kar pomeni da bi lahko v soboto že toti avto kopal
Gor sem dal dodatno izolacijo/zvočno izolacijo, pravijo da od viška ne boli
Ta ista zadeva pride tudi po podnu in vzadaj v prtlažniku. Sedaj na pamet ne vem kak se ji reče, sem tega kupil celo goro da sem dobil vredu ceno, smo taisto že uporabljali na hroščih in je zaenkrat top
Ekola danes naročil še tole
Če bo vse po sreči, bi moglo biti v petek pri meni, kar pomeni da gre v soboto gor, kar pomeni da bi lahko v soboto že toti avto kopal
- The Boris
Re: MB W114 250CE "Zlatko"
Včeraj prišel domov paket, torej se ta vikend montira izpuh če bo čas
Med tem porihtan izpušni kolktor in pobarvan.
Podni in prtljažnik pobarvana s temeljno in nato še s črno. Čez vikend pride gor še izolacija, tako da bo zaščite več kot dovolj
Ve kdo zakaj so ti dve luknji vzadaj? Na sliki spodaj sta pokrova obtežena, ker sem zadevo fajn namazal s tesnilno maso.
Zlatko se rad sonči in upa da bo kmalu lahko kopal
Med tem porihtan izpušni kolktor in pobarvan.
Podni in prtljažnik pobarvana s temeljno in nato še s črno. Čez vikend pride gor še izolacija, tako da bo zaščite več kot dovolj
Ve kdo zakaj so ti dve luknji vzadaj? Na sliki spodaj sta pokrova obtežena, ker sem zadevo fajn namazal s tesnilno maso.
Zlatko se rad sonči in upa da bo kmalu lahko kopal
- The Boris
Na vrsti bo pa tudi barvanje sredin na Rialkah.
Zlatko bo ostale zlate barve, sedaj pa me zanimajo predlogi za barvo sredin na felgnah.
Sam se nagibam bolj k grafitni barvi, bolj temno sivi metallic. Ne morem se nekako odločiti
Zaenkrat grejo gor Rialke.
Čeprav mi je hud tudi na original jeklenkah s pokrovi. Tudi brez pokrovov pride hudo.
Opcija se potem še Barock 15-ke.
Več kot je izbire slabše je
Zlatko bo ostale zlate barve, sedaj pa me zanimajo predlogi za barvo sredin na felgnah.
Sam se nagibam bolj k grafitni barvi, bolj temno sivi metallic. Ne morem se nekako odločiti
Zaenkrat grejo gor Rialke.
Čeprav mi je hud tudi na original jeklenkah s pokrovi. Tudi brez pokrovov pride hudo.
Opcija se potem še Barock 15-ke.
Več kot je izbire slabše je
- The Boris
Končno!!
Montaža je potekala brez težav, zraven dobil vse kar mora biti (gumice, šelne itd), še dve novi crome cevi za na konec
Potem pa je sledilo še tole
Improvizoriš narejen sistem za vrtenje felgne
Odločil sem se za srebrno metalic sredino.
Naslednji vikend montaža gum.
In končno en proper test drive
Zlatko je srečn
Ta teden grejo v obnovo fokusi.
Menjat bom moral celinder za kuplongo. Kaj je bolje tega obnovit al kar nabavit novega?
Prav tako grem v akcijo za tesnilo prve in zadnje šipe. Ima kdo izkušnje, to kar je z ebaya je dovolj zadovoljivo?
-
- Avtomobil: MB 230.6 71' MB 200D 88' MB 300TE 91'
Glede tesnil ti bom lahko povedal v roku enega mesca pomojem - sem kupi OE dishtunge ki so še vedno pol cenejše kot original.
https://www.mbclassics.de/seal-front-wi ... 5-sedan-OE
Sem pa bral, da na dihtungah ni za šparat, pa za vrata sem kupil REPROdukcije in niso glih v nulo, zadnjih vrat sploh ne morem zapret zaenkrat.
Tko da razmisli o kakšni "dražji opciji", za vetrobranske sem bral, da je se je folk za popizdit jebal z nekimi pocen dihtungami.
https://www.mbclassics.de/seal-front-wi ... 5-sedan-OE
Sem pa bral, da na dihtungah ni za šparat, pa za vrata sem kupil REPROdukcije in niso glih v nulo, zadnjih vrat sploh ne morem zapret zaenkrat.
Tko da razmisli o kakšni "dražji opciji", za vetrobranske sem bral, da je se je folk za popizdit jebal z nekimi pocen dihtungami.